Det er ren nydelse at spise noget, der er smukt og smager blomstrende af sommer. Sådan er det at spise kandiserede syrener. Disse smukke små blomster kan nemlig “foreviges”, hvis de pakkes ind i æggehvide og sukker, og bruges som pynt på kager, småkager og desserter resten af året.
Det tager tid, men det bliver godt
Det er et rigtigt nørde-nussearbejde at lave kandiserede syrener, men når man ser og smager det færdige resultat, er det alt arbejdet værd. Her skal du virkelig bruge finmotorikken og væbne dig med tålmodighed. Et smukt resultat kræver tid og omhyggelighed.
Kandiserede syrener er ikke noget, man oplever hver dag, og derfor har du også chancen for at lave noget helt ekstraordinært med de smukke blomster og evt. overraske dine gæster med den smukke pynt.
Det er bedst at bruge en pasteuriseret æggehvide, selvfølgelig p.g.a. smittefare, men også fordi en pasteuriseret æggehvide har en “tyndere” konsistens og ikke tenderer til at “klumpe sig sammen” på samme måde som æggehviden fra et friskt æg. Æggehviden skal blot lægge sig et tyndt lagt om blomsten og stivne den samtidigt med, at den giver sukkeret noget at sætte sig fast i.
Sådan laver du kandiserede syrener
- 1/2 til 1 dl syrenblomster
- 1 pasteuriseret æggehvide
- ca. 1/2 dl hvid sukker
Pluk allerhelst syrenerne morgenfriske, hvor de er fulde af saft og kraft af nattens dug. Nip alle de små blomster af syrenklaserne – så mange, som du skal bruge og har tid til at stå med. Husk at beregne lidt ekstra, da nogle af blomsterne sikkert vil gå i stykker eller blive knap så pæne.
Hæld en pasteuriseret æggehvide i en lille skål. Dyp syrenblomsterne heri og læg dem derefter på et stykke bagepapir, hvor du har drysset et let lag sukker på.
Lad syrenblomsterne lufttørre i et døgns tid, til de er blevet helt stive og tørre.
Du kan gemme de kandiserede syrener i et glas i et års tid, så du har smuk pynt til desserter og kager hele året.
God fornøjelse!
2 comments
Hej Trine, jeg prøvede denne skønne opskrift for halvanden uge siden og kan nu se at blomsterne er blevet brune. Bliver dine også det når de har stået lidt?
Hej Helene
Nej, det gør de ikke! Jeg tror, det er et spørgsmål om, hvorvidt de er blevet helt dækket af æggehvide, for syrener bliver brune, når de bliver udsat for ilt. Hvid de ikke har været helt kandiserede, vil de nemlig visne lige som syrenblomster normalt vil gøre.
Det var da godt nok lidt ærgerligt for dig. Du må skynde dig at bruge dem.
Mange hilsner
Trine