Menu
Desserter

Rosenis

Rosenis

Min yndlingsis over dem alle: Rosenis. Der er ikke noget bedre på en varm sommerdag end en kugle hjemmelavet rosenis, syrlig, læskende og med den delikate smag af roser. Jeg er helt forelsket i den is.

Rosenis og sommer

Der er ikke noget bedre end sommerens danske afgrøder og råvarer. Roser er en af dem og er i mine øjne en delikatesse med den elegante og fine smag, som ikke smager som noget andet, men bare smager af dansk sommer, strandture og havehygge.

Rosenis er temmelig nem selv at lave, når først du har lavet rosensaft. Og du vil på ingen måde fortryde, at du har gjort dig besværet for begge dele er afsindigt lækkert.

Denne opskrift på rosenis kræver, at du har en ismaskine. Her du ikke sådan en, så invester i en eller ønsk dig den næste gang, du har fødselsdag. Der er så mange vidunderlige iscremer, du selv kan lave.

Skal du gå all in med denne opskrift, så lav også rosensukker og kandiser også gerne nogle rosenblade. Det ser smukt og som pynt, og rosensukkeret giver lige et ekstra pift til smagen.

Hjemmelavet rosenis

Opskrift på hjemmelavet rosenis

  • 1 dl koncentreret rosensaft
  • 2 dl sukker
  • 3 citroner
  • 3 æggehvider
  • 4 dl fløde

Se, hvordan du laver rosensaft her.

Hæld rosensaft og sukker i en lille gryde.

Pres citronerne og tilsæt citronsaften.

Varm op, så sukkeret smelter. Sluk derefter for blusset og lad rosensaften køle lidt.

Imens pisker du æggerhviderne helt stive.

Vend de stiftpiskede æggehvider rundt i fløden (som ikke skal piskes) og tilsæt derefter rosensaften. Vend det hele godt sammen uden at slå æggehviderne helt i stykker.

Hæld massen i en ismaskine og lad den køre, indtil du har en færdig is. Kan din ismaskine ikke køre isen helt færdig, så kom den i fryseren og lad den fryse færdig der.

Ved servering kan du pynte isen med rosensukker og kandiserede roser og evt. friskplukkede rosenblade.

Du kan også servere isen til hjemmelavede pandekager sammen med rosensirup og hjemmelavet rosensaft.

God fornøjelse!

Lav din egen rosenis

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.

Ingen kommentarer

    Læg en kommentar