Påsken er over os, og så skal der selvfølgelig en påskekage på bordet. Denne påskekage er både rigtig nem at lave (selv om den ser kunstfærdig ud), og så smager den bare virkelig godt.
Kage til påske
I min verden er påskekagen et sted, hvor man virkelig kan få lov at være kreativ, og det er sjovt at boltre sig med idéer til, hvordan man kan få en kage til at tage sig påske-agtigt ud.
Her er et bud på en kage, som er meget nem at bage og samtidig smager helt utrolig godt. På toppen er der lavet en rede (af skumfiduser og saltstænger bl.a.), som man kan lægge påskeæg i.
Kagen kan nemt omdannes til en lækker fødselsdagskage ved at lægge fyldte chokolader og andre lækkerier på toppen i stedet for påskeæg.
Opskrift på påskekage
Chokoladekage:
- 175 g blødt smør
- 400 g sukker
- 2 æg
- 225 g hvedemel
- 2 tsk vanillesukker
- 1 tsk natron
- 1 tsk bagepulver
- 1 lille tsk fint salt
- 1 dl ægte kakao
- 1 dl nesquick
- 1,5 dl vand
- 2 dl mælk
Chokoladesmørcreme:
- 75 g blødt smør
- 250 g flormelis
- 2 tsk vanillesukker
- 3 spsk ægte kakao
- 3 spsk nesquick
- 5 spsk stærk kaffe
Reden:
- 150 g marshmallows/skumfiduser
- 75 g smør i tern
- 2 spsk ægte kakao
- 75 g knuste saltstænger
- 4 knuste mariekiks
Chokoladekagen: Rør smør og sukker sammen i en røremaskine eller med en håndmikser. Tilsæt æggene.
Bland mel, vanillesukker, natron, bagepulver, salt, kakao og nesquick sammen i en skål og rør det i smørblandingen skiftevis med vand og mælk.
Vej dejen af i to springforme (20 cm), der skal være ca. 650 g dej i hver springform. Dejen er meget tynd, så det kan være en god idé at beklæde springformene med bagepapir. Har du kun én springform, må du bage dem en ad gangen.
Bag kagerne ved 180 grader i ca. 35-40 minutter. Lad kagerne køle helt af.
Chokoladesmørcreme: Rør alle ingredienserne sammen med en håndmikser og pisk cremen luftig. Start forsigtigt, så flormelisen ikke flyver op af skålen.
Reden: Kom marshmallows og smør i en skål og varm det i mikroovnen i ca 1 minuts tid. Rør i det cirka halvvejs. Har du ikke en mikroovn, kan du varme det forsigtigt i en lille gryde. Skumfiduser og smør skal blot lige smelte.
Rør kakao, knuste saltstænger og kiks i.
Hæld blandingen i en rengjort springform (20 cm) beklædt med bagepapir og form reden med bagsiden af en spiseske. Dyp skeen i lidt kold vand, hvis reden klistrer for meget fast i skeen.
Lad reden stå og tørre ved stuetemperatur i et par timer. Den kan også sættes i køleskabet, hvis det skal gå lidt hurtigere.
Sådan lægger du kagen sammen: Smør chokoladesmørcremen på den ene kage i et tykt lag (hold ca. en spsk creme tilbage som klister til reden). Læg den anden kage ovenpå. Læg den sidste spsk creme i midten og hiv forsigtigt den tørre rede af bagepapiret og sæt den oven på kagen. Fyld op med påskeæg og chokolade.
God fornøjelse og god påske!