Kager

Lækker kirsebærkage med marcipan

Kirsebærkage med marcipanDenne kirsebærkage med marcipan er så afsindig lækker, at du højst sandsynligt kommer til at genbruge opskriften med andre frugter resten af året. Det er nærmest en konfektkage med søde, røde bær, og konsistensen er blød og marcipansnasket. Lækrere bliver kage bare ikke. Og så lige med en sjat letpisket flødeskum på.

Kirsebærkage med friske kirsebær og flødeskum

Denne tid hvor kirsebærrene bare hænger i store røde klaser på træerne er uimodståelig. Og der er så mange lækre ting at lave med kirsebær. Skal man købe kirsebær, bliver det hurtigt en dyr affære, men nu, hvor det bugner med dem i haverne, er det bare om at udnytte det og producere en hel masse lækkerier med det søde, røde bær.

Kirsebærkage med friske kirsebær

Opskrift på kirsebærkage med marcipan

  • ca. 300 g kirsebær

Mørdej:

  • 240 g hvedemel
  • 100 g flormelis
  • 200 g smør
  • 1/2 vanilestang eller to tsk vaniljesukker
  • 1/2 – 1 helt sammenpisket æg

Bland mel, flormelis og vanilje og smuldr smørret i. Jeg gør det på min røremaskine, men det er vigtigt, at dejen ikke får lov til at røre for længe, for så bliver den skør. Lige så snart smørret er smuldret ud i dejen tilføjer jeg lidt æg og slukker for maskinen lige så snart jeg kan se, dejen begynder at samle sig.

Stil dejen køligt, indtil du skal rulle den ud.

Marcipanfyld:

  • 125 g marcipan
  • 125 g sukker
  • 125 g blødt smør
  • 1 æg

Riv marcipanen på et rivejern.

Pisk marcipan sammen med sukker og smør og tilsæt ægget. Stil massen til side, indtil du skal bruge den (ikke på køl).

Skyl og halver kirsebærrene og fjern stenene.

Nu skal du samle tærten, og det gør du ved rulle mørdejen ud på et bord drysset med flormelis, så din dej ikke hænger fast. Rul mørdejen ud, så den passer til en klassisk tærteform.

Fordel marcipanmassen på mørdejen.

Placer nu dine halverede kirsebær med frugtkødet opad over hele tærten.

Sæt tærten i ovnen og bag den ved 180 grader i ca. 30 – 40 minutter.

Kagen smager lige så godt lun som kold. Server den sammen med lidt pisket fløde og gerne en smule hjemmelavet kirsebærsirup.

God fornøjelse!

Kirsebær fra haven

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar