Salater

Spinatsalat med ristede kikærter, radiser og ost

Denne spinatsalat med ristede kikærter, radiser og ost er både enormt smagfuld, sund og lækker. Som udgangspunkt er det en junisalat, som kan laves med alt det, der er i sæson i denne måned, men salaten kan selvfølglig varieres henover sommeren.

Salat i sæson

Der er nu noget med at lave salater i sæson. Salater, der smager af noget, og som afslører, hvad der sker i haven og naturen lige nu. Og det er jo fantastisk at kunne hente de fleste bestanddele til salaten ude i haven.

Dyrker du ikke selv spinat og radiser, bugner fødevarebutikkerne af disse grøntsager netop nu, fordi det er sæson. Denne salat samler nemlig en masse af de dejlige ting, der har højsæson i juni: Spinat, radiser, basilikum (som du måske har i drivhuset lige som jeg), og, ikke mindst, hyldeblomster.

I dressingen bruges blandt andet hyldeblomsteddike og hyldeblomstsirup, og det er jo dejligt at anvende disse, hvis man har lavet dem. Og ellers kan de erstattes af tilsvarende.

Spinatsalat med ristede kikærter, radiser og ost

Opskrift på spinatsalat med ristede kikærter, radiser og ost (4 personer)

  • ca. 250 g friskplukket spinat fra haven eller en bakke/pose babyspinat
  • 10 radiser
  • 1/2 dåse kikærter (eller mere, hvis du synes)
  • olie til stegning
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl revet/skåret primadonna-ost eller en anden ost med en nøddeagtig smag
  • frisk basilikum
  • friske hyldeblomster

Olieeddikedressing:

  • 5 spsk koldpresset olivenolie
  • 1 spsk hyldeblomsteddike (eller en anden lys eddike, fx roseneddike)
  • 1 tsk hyldeblomstsirup eller en anden smagfuld sirup
  • Flagesalt
  • Friskkværnet sort peber

Start med at riste kikærterne: Varm olie op på en pande og hæld de afdryppede kikærter på. Hak et fed hvidløg fint og rist med.

Salaten: Skyl spinaten og slyng den tør. Fordel den på et fad.

Skyl radiserne og skær dem i skiver – fordel dem over spinaten.

Læg de ristede, afkølede kikærter ovenpå.

Pisk olie, hyldeblomseddike og hyldeblomstsirup sammen med salt og peber til en ensartet dressing og hæld dressingen over salaten.

Drys ost over og pynt med frisk basilikum, friske hyldeblomster og evt. lidt friskkværnet peber og flagesalt.

Server spinatsalaten til en hovedret eller sammen med et godt stykke brød som frokostret. Salaten egner sig også godt til en buffet.

God fornøjelse!

Spinatsalat med ristede kikærter, radiser og ost

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar