Go Back
Rabarberlikør
Udskriv

Rabarberlikør

En rabarberlikør er en ægte sommerlikør, og den skal helst nydes iskold på en varm sommerdag eller -aften. Her passer den helt perfekt sammen med desserter og kager med rabarber. Likøren kan også bruges i drinks.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 14 days
Antal 0.6 liter

Ingredienser

  • 400 g vinrabarber
  • 4 dl vodka
  • 1,5 dl vand
  • 1,5 dl sukker

Sådan gør du

  • Skyl rabarberne og snit dem i mindre stykker på ca. 1 cm.
  • Kom rabarberstykkerne i et sylteglas og hæld vodka over.
  • Lad rabarberne trække i vodkaen i ca. 2 uger.
  • Kog en sukkerlage af sukker og vand: Varm langsomt sukker og vand op i en lille gryde, indtil sukkeret er opløst. Når lagen når kogepunktet, slukker du for varmen.
  • Lad sukkerlagen køle helt af.
  • Si rabarberne fra vodkaen ved at hælde den nu røde vodka gennem en sigte.
  • Filtrer derefter vodkaen ved at hælde den gennem et kaffefilter i en tragt. Dette tager en 5-10 minutter, men sikrer at vodkaen er helt ren og fin.
  • Bland nu vodkaen sammen med den afkølede sukkerlage og hæld likøren på en skoldet flaske.

Noter

Tip: Rabarberlikøren kan opbevares ved stuetemperatur eller i køleskabet.