En rabarberlikør er en ægte sommerlikør, og den skal helst nydes iskold på en varm sommerdag eller -aften. Her passer den helt perfekt sammen med desserter og kager med rabarber. Likøren kan også bruges i drinks.
Forb. tid 10 minutterminutter
Tilb. tid 10 minutterminutter
Samlet tid 14 daysdays
Antal 0.6liter
Ingredienser
400gvinrabarber
4dlvodka
1,5dlvand
1,5dlsukker
Sådan gør du
Skyl rabarberne og snit dem i mindre stykker på ca. 1 cm.
Kom rabarberstykkerne i et sylteglas og hæld vodka over.
Lad rabarberne trække i vodkaen i ca. 2 uger.
Kog en sukkerlage af sukker og vand: Varm langsomt sukker og vand op i en lille gryde, indtil sukkeret er opløst. Når lagen når kogepunktet, slukker du for varmen.
Lad sukkerlagen køle helt af.
Si rabarberne fra vodkaen ved at hælde den nu røde vodka gennem en sigte.
Filtrer derefter vodkaen ved at hælde den gennem et kaffefilter i en tragt. Dette tager en 5-10 minutter, men sikrer at vodkaen er helt ren og fin.
Bland nu vodkaen sammen med den afkølede sukkerlage og hæld likøren på en skoldet flaske.
Noter
Tip: Rabarberlikøren kan opbevares ved stuetemperatur eller i køleskabet.