Hvid chokolademousse med passionsfrugtsgelé er den helt perfekte forårsdessert. Den luftige chokolademousse gør desserten super let og skøn. Når den så kombineres med syren fra passionsfrugterne er desserten slet ikke til at få fingrene fra.
Hvid chokolademousse med passionsfrugtsgelé er en lækker og simpel dessert. Den hvide chokolademousse er simpelthen så lækker og luftig, og den smelter helt på tungen, når man spiser den. Hvid chokolade kan nemt blive lidt tungt, men kombineret med passionsfrugt bliver den dejlig frisk.
Desserten er superlækker på en dejlig forårsdag. Den er indbegrebet af friskhed og er skøn at få når aftnerne begynder at blive lyse og varmen nærmer sig Danmark. Hvid chokolademousse kan for mange virke lidt intimiderende at lave, men denne opskrift er virkelig nem at lave. Når først man har fat på temperaturene, tager det ikke lang tid at lave. Man skal være tålmodig med den hvide chokolade og sikre sig, at temperaturene er i orden, før man blander masserne sammen.
Desserten er nem at lave til fødseldage og andre arrengementer, da den sagtens kan laves dagen før. Dette kan spare rigtig meget tid, hvis man også skal stå med andet mad. Moussen kan gøres rigtig elegant og ser super flot ud på middagsbordet. Hvis man derimod ønsker en stor portion, kan desserten også sagtens laves i en stor skål istedet.
Hvid chokolademousse er nem at variere, og man kan også sagtens nøjes med at bruge frugtkødet fra passionsfrugten. Hvis man godt kan lide, at desserten har lidt knas, er dette helt perfekt. Denne dessert er også en rigtig skøn variation fra de klassiske desserter og bidrager med et lille strejf af elegance til festbordet.
Hvis du har lyst til at prøve kræfter med andre mousser eller desserter, så tjek endelig de mange andre opskrifter ud her:
Panna cotta med hyldeblomstgelé og fennikelsmag
Se alle opskrifter på desserter
Hvid chokolademousse med passionsfrugtsgelé
Ingredienser
Hvid chokolademousse
- 150 g hvid chokolade
- 3 dl piske fløde
- 55 g sukker
- 4 stk æggeblommer (2 bægre pasteuriserede)
Passionsfrugtsgelé
- 1 ½ blade husblas
- 6 stk passionsfrugter
- 120 g sukker
- ¾ dl vand
Sådan gør du
Hvid chokolademousse
- Hak chokoladen i små stykker og smelt det i et vandbad.
- Pisk fløden til skum i en skål for sig, og stil den til side for nu.
- Sukker og æggeblommer piskes sammen i en skål, til massen bliver tyk og helt lys.
- Hæld den smeltede chokolade i æggemassen. Sørg for at røre det godt rundt sammentidig så massen ikke skiller. Når chokoladen er rørt helt ud, skal fløden vendes i med en dejskraber. Sørg for ikke at slå luften ud af flødeskummen.
- Hæld moussen op i små skåle eller glas, og sæt dem på køl så moussen kan sætte sig.
Passionsfrugtsgelé
- Læg husblasen i blød i en skål med koldt vand. Lad det stå i ca. 6-7 min.
- Skrab frugtkødet fra passionsfrugterne ud i en lille gryde.
- Tilføj sukker og vand. Bring det i kog og lad det stå og små simre i 2-3 min under låg. Si nu kernerne fra saften og lad det stå og køle af.
- Tag omkring 3 spsk saft og hæld det tilbage i gryden og bring det i kog. Tilføj husblasen og rør det godt sammen. Hæld husblasen tilbage i skålen med saft og lad det køle ned til ca. 37 grader.
- Når geléen er kølet ned hældes den ud over chokolademousserne. Stil mousserne tibage på køl til de skal serveres. Pynt evt. med lidt spiselige blomster, hvid chokolade eller kvarte passionsfrugter