Hjemmelavet flødeis med tiramisusmag er virkelig lækkert og meget nemt at lave selv. Isen er en parfait-is med fløde, som laves uden brug af ismaskine. Server isen til en god kage eller brug den som dessert til fx nytår – gerne med lidt kaffe til og friske savoiardi.
Is med smag af Italien
Tiramisu is er altså en helt utrolig lækker is – særligt, hvis man er vild med smagen af kaffe, mandellikør og og de italienske mandelkager, savoiardi (også kaldet lady fingers). Isen smager næsten nøjagtig som en rigtig tiramisu dessert – blot som is.
Isen er en såkaldt parfait-is, som laves på fløde og æg og helt uden brug af ismaskine. Det tager maks. 15 minutter at lave isen – det er virkelig nemt og hurtigt. Det er helt oplagt at lave isen af overskydende fløde fra julen og servere den nytårsaften. Eller lav den til en dejlig sommeraften med sydlandsk stemning og server isen med en god hjemmelavet mandellikør til. Drønlækkert!
Smagen af kaffe, mandel og vanilje
Tiramisu is laves med fløde og ikke mascarpone. Det er faktisk det eneste, der mangler i forhold til en rigtig tiramisu. Men der må gerne være forskel på desserten og isen. Så længe smagen er der. Og det er den.
Isen smager nemlig skønt af tiramisu. Savoiardi dyppes i kaffe og mandellikør (eller en anden likør, fx marsala) og blandes i iscremen, hvor der også er kaffe og vaniljesmag. Det giver en fantastisk lækker kaffesmag til isen med små stykker gennemvædet kage i.

Opskrift på tiramisu is
Opskriften på den lækre tiramisu is er ganske nem og isen er hurtigt lavet. Vil du gerne lave det hele fra bunden, så find endelig mine opskrifter på savoiardi og mandellikør også. Begge dele er meget nemme at lave og tager ikke lang tid at fremstille selv fra bunden.
Find opskriften på savoiardi her.
Find opskriften på mandellikør her.
Får du lyst til at lave mere is, så søg gerne inspiration i mine andre isopskrifter. Der er opskrifter på både flødeis og italiensk gelato:
Italiensk mynteis med chokolade
Hjemmelavet vaniljeis med fløde
Se alle opskrifter på hjemmelavet is


Tiramisu is
Equipment
- 1 Fryseegnet beholder
Ingredienser
- 1/2 liter piskefløde
- 5 æggeblommer (pasteuriserede)
- 100 g sukker
- 1 tsk vanilje
- 1 tsk pulveriseret neskaffe
- 2 spsk amarettolikør
- 2-3 spsk espessokaffe
- ca. 5-6 savoiardi
- kakao til at drysse ovenpå
Sådan gør du
- Pisk fløden stiv, men overpisk ikke.
- Pisk æggeblommer, sukker, vaniljesukker og pulverisert neskaffe lyst og luftigt.
- Vend forsigtigt æggemassen i flødeskummet.
- Hæld amarettolikør og kaffe i en lille skål og dyp savoiardi / lady fingers heri. Bræk dem i mindre stykker og vend dem i iscremen.
- Hæld iscremen i en fryseegnet beholder og pynt evt. med ekstra savoiardi ovenpå (som ikke er dyppet i kaffe). Drys med kakaopulver.
- Bank beholderen let ned i bordet, så alle lufthuller i isen forsvinder. Dæk beholderen til med et låg og frys isen til næste dag.
