Denne lækre dessert er elsket af alle, den er nem at lave og kan laves i et utal af variationer. Rabarbertrifli hører til sommerens bedste desserter og er en skøn måde at bruge sine rabarber på. Denne trifli er lavet på en skyrcreme, hvilket gør den bare en lille smule sundere og en lille smule mindre sød. For det skal ikke være nogen hemmelighed: Rabarber kræver virkelig meget sukker!
Rabarbertrifli er i virkeligheden en fremragende dessert at servere, når du har sommergæster, for du kan lave den inden de kommer, stille den på køl, så den kan sætte sig og trække smag, og så servere den ud på aftenen, når selskabet er klar til noget sødt.
Rabarbertrifli i mange varianter
Desserten kan laves på mange måder. Du kan lave forskellige varianter af cremen, fx kan du udskifte skyren med græsk yoghurt eller fromage frais, du kan lave en klassisk vaniljecreme eller helt simpelt nøjes med at bruge græsk yoghurt eller skyr rørt med vanilje.
Som knas kan du følge denne opskrift og lave en dejlig mandelcrunch af hakkede mandler og havreflager, du kan bruge en hjemmelavet muesli, eller knuste makroner. Har du begrænset tid, kan du købe dig til makronerne eller bruge kammerjunker, som også smager dejligt i desserten.
Rabarberne kan desuden koges med jordbær eller du kan blande friske jordbær i desserten, hvilket også smager virkelig skønt.
Så vi kan vist godt konkludere, at denne rabarbertrifli kan laves mange gange på en sommer (og også om vinteren, hvis du gemmer lidt rabarber i fryseren).
Opskrift på rabarbertrifli med skyrcreme
Rabarberkompot
- 800 g skyllede og fintskårne rabarber
- 450 – 500 g sukker
- 1/2 vanillestang
- 1 dl vand
Læg rabarberne i en gryde sammen med sukker, vand og vaniljekornene fra en halv vaniljestang (og selvfølgelig den tomme stang, for den giver også smag). Kog rabarberne i ca. 15 – 20 min. til du har en kompot med en god konsistens, den må ikke være for tynd, og til rabarberne er kogt bløde. Køl rabarberkompotten af.
Mandelcrunch
- 1 dl hakkede mandler
- 3 dl havreflager
- 1/2 dl mandelmel
- 75 g smør
- 5 spsk. rørsukker
Smelt smørret på en pande og drys rørsukker på. Hæld derefter hakkede mandler, mandelmel og havreflager på panden og rist det hele til det karamelliserer og har en fin lysebrun farve. Du skal riste på middeltemperatur, da det ellers er svært at styre på grund af sukkeret.
Lad crunchen stå og køle af.
Skyrcreme
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- 5 – 6 spsk. rørsukker
- 1/2 vaniljestang
- 2 1/2 dl skyr
- 2 1/2 dl fløde
Pisk æggeblommer godt med sukker og vaniljekornene. Når æggemassen er lys og tyktflydende, røres skyren i. Pisk fløden stiv og bland den forsigtigt i cremen.
Læg nu de enkelte dele af triflien lagvist i glas, sådan at du starter med lidt crunch, derefter skyrcreme og så rabarberkompot og forfra igen. Slut af med en lille klat rabarberkompot og pynt med friske jordbær, hakket chokolade eller fx blå hjulkroneblomster.
Rigtig god fornøjelse med din rabarbertrifli med skyrcreme.