Disse kransekagesmåkager bagte jeg til vores søns konfirmation, og de blev revet væk. Kagerne har en dejlig smag af appelsin og en blød midte af mælkechokolade. De bliver sådan lidt seje i det, hvilket er med til at gøre dem så lækre.
Rustikke kransekager
Nogle gange er det bare skønt med noget, der er anderledes, og det er disse kransekagesmåkager. De er ikke som almindelige kransekager, de er mere “kageagtige” og knap så marcipanagtige. Samtidig giver appelsinskallen kagerne et ekstra pift af smag.
Det er ikke, fordi de er specielt hurtige at bage, her må man tage sig god tid til at trille kagerne, men til gengæld er dejen hurtig at røre sammen og hele opskriften er nem at følge. Det er ikke svært, men tager lidt tid. Hvilket dog er godt givet ud, tænker man, når man tager den første bid af en af de rustikke kransekagesmåkager.
Opskrift på kransekagesmåkager med appelsin og lys chokolade (ca. 45-50 stk)
- 350 g marcipan
- 175 g sukker
- 1 æggehvide fra et stort æg
- skal fra 1 øko-appelsin
- 50 g mælkechokolade
- ca. 75-100 g flormelis
Skær mælkechokoladen i små, nogenlunde ensartede stykker. Der skal blive ca. 45-50 stykker.
Begynd med at rive marcipanen og rør den sammen med sukkeret.
Tilsæt nu æggehviden og revet appelsinskal og saml dejen.
Nu skal du til at forme små runde kugler med mælkechokolade indeni, som har en diameter på ca. 2 – 2,5 cm. Det gør du ved at tage en klump dej, presse den lidt flad mellem to fingre, lægge et lille chokoladestykke i midten og forme dejen rundt om til en kugle.
Rul hver enkelt kugle i flormelis og sæt dem på en bageplade med bagepapir. De kan sættes ret tæt, da de ikke flyder ud, men sørg for at lave plads til, at du kan trykke kuglen flad. Lad nu kuglerne stå fine og runde i ca. 15-20 minutter, så de sætter sig.
Så trykker du dem halvt flade med en tommelfinger, hvilket er det, der giver dem det rustikke og lidt krakelerede udseende, og bager dem i ovnen i ca. 10 minutter ved 180 grader. Kransekagesmåkagerne må godt begynde at få lidt farve, men helst ikke alt for meget (efter min smag). Jo længere tid, du bager dem, jo sejere bliver de.
Lad kagerne køle af på en bagerist, inden du lægger dem i en tætsluttende kagedåse.
TIP: Hvis dejen klistrer meget, når du skal forme den, så skynd dig at smide den ned i flormelisen, det hjælper lidt på det.
God fornøjelse med bagningen! Du kan sagtens bage kransekagesmåkagerne flere dage, før du skal servere dem.