Ginger snap cookies er de lækreste sprøde småkager med en skøn, men ikke overvældende smag af ingefær. Småkagerne passer perfekt sammen med en god kop te eller til en hyggelig kop eftermiddagskaffe.
Krydrede ingefærsmåkager i det mørke efterår
Der er ikke noget som hyggelige krydrede småkager her i det mørke efterår. Sådan en sprød sag kan lyse lige så meget op på en mørk eftermiddag som et stearinlys. Min teori er, at småkager gør glad, og derfor skal der altid være småkager i dåsen.
Ikke at man behøver at spise en småkage hver dag, men der skal være til de hårde dage, de hyggelige dage og til de ensomme dage. Og så bare, fordi man har lyst til en småkage.
Ginger snap cookies er lige præcis den slags småkager, man skal opbevare i sin kagedåse, så man kan gøre efterårets mørke dage til hyggelige dage.
Opskrift på ginger snap cookies (ca. 25 store småkager eller 35 mindre)
- 150 g stuetempereret smør
- 200 g sukker
- 50 g brun farin
- 1 æg
- 2 tsk bagepulver
- 1/4 tsk salt
- 1 1/2 tsk stødt ingefær
- 1 tsk stødt kanel
- 250 g mel
- 2 spsk sukker til at rulle kagedejen i
Pisk smør, sukker og brun farin sammen i en røreskål. Du kan anvende en håndmikser eller bruge en røremaskine.
Tilsæt ægget og derefter de tørre ingredienser lidt efter lidt. Pisk ikke for længe, så bliver dejen bare skør.
Saml til sidst dejen og sæt den i køleskabet i et kvarters tid, så det bliver nemmere at forme kugler af dejen.
Beklæd et par bageplader med bagepapir.
Tril kugler af ca. 1 1/2 spiseskefuld dej. Dyp kuglerne i sukker, så de er helt dækkede og sæt kuglerne på bagepladerne.
Bag ingefærsmåkagerne i ca. 13-15 minutter ved 185 grader.
Lad dem køle af på en bagerist og vent med at spise dem til de er tørret helt.
Opbevar dine ginger snap cookies i en tætsluttende dåse eller i et stor glas med låg.
God fornøjelse! Og nyd så de lækre ingefærsmåkager med en god kop te eller kaffe bagefter.