Be my valentine …
Her i familien gør vi ikke noget ud af valentinsdag som sådan, men Sophia syntes alligevel, at det var en god anledning til at få kage på bordet (hvilket der var en del andre her i huset, der var enige i …). Og så er det jo altid dejligt at få lov til at nusse med lyserød glasur, hjerter og skumfiduser, når man er ni år.
Det blev til en lækker chokoladekage i rød hjerteform og selvfølgelig med masser af pynt i kærlighedens og romatikkens farver.
Faktisk betyder dagen i dag noget helt andet for mig end valentinsdag. I dag er nemlig min mormors fødselsdag. Hun er her ikke mere, og derfor betyder dagen noget særligt for mig. Det er en dag, hvor jeg mindes hende. Kigger på billeder af hende og husker på alle de ting, jeg har oplevet sammen med verdens kærligste mormor.
Jeg savner hende. Men jeg ved, hun ville glæde sig over, at vi har brugt dagen på at lave noget, som er ren kærlighed: At bage kage til hele familien og hygge over den sammen med stearinlys og højtlæsning.
Opskrift på Sophias hjertekage
- 300 g sukker
- 2 æg
- 175 g smør
- 275 g hvedemel
- 75 g cacaopulver
- 2 tsk. bagepulver
- 2 tsk. vanillesukker
- 1 3/4 dl mælk
- 1 tsk. revet skal af en usprøjtet appelsin
- 1/2 dl friskpresset appelsinsaft
Pisk æg og sukker og rør det bløde smør i. Bland de tørre sammen og rør dem i blandingen skiftevis med mælken. Tilsæt til sidst appelsin skal og -saft.
Hæld dejen i en springform eller en tærteform og bag den ved 175 grader i ca. 45 min.
Pynt hjertekagen med lyserød glasur, som du kan lave af flormelis, vand og lidt rødbedesaft eller rød frugtfarve. Drys gerne tørrede hindbær på. Vi har også brugt små skumfiduser og knuste kyskager.
God fornøjelse!
2 comments
Uha, hvor bliver jeg kagesulten nu.
Skal der ikke cacao i?
Lone
Hej Lone
Det er også en superlækker kage – håber, den frister …
Jo, selvfølgelig skal der cacao i … opskriften er rettet – og 1000 tak, fordi du lige gjorde opmærksom på fejlen.
Mange hilsner Trine