Disse små proteinkugler er lavet på kikærter, dadler og havregryn og røres lynhurtigt sammen i en foodprocessor. De smager vidunderligt og er en perfekt snack unden raffineret sukker og med mættende protein.
Dadelkugler
Proteinkugler med kikærter og dadler minder om klassiske dadelkugler, men kikærterne gør dem en anelse mindre søde og bidrager samtidigt med protein og fibre, som gør dadelkuglerne mere mættende.
De indeholder ikke raffineret sukker og får derfor ikke dit blodsukker til at stige drastiske, når du spiser en proteinkugle eller to som eftermiddagssnack. Derfor er det en sød og lækker snack, som faktisk er ok at spise, uden man skal have alt for dårlig samvittighed.
Proteinkuglerne med kikærter og dadler er supernemme at lave. De røres sammen i en foodprocessor, hvilket tager et minuts tid eller to. Derefter trilles de til kugler og sættes på køl. Jeg vender dem gerne i en god smeltet mørk chokolade, men du kan også blot trille dem i kakao, kokos eller finthakkede peanuts eller andre nødder.
Er proteinkuglerne sunde?
Dadler er en fantastisk snack, fordi de er fyldt med naturlig sødme, fiber og vitaminer som B6 og kalium, der giver energi og holder blodsukkeret stabilt. Kombineret med kikærter, der er en rigtig god kilde til plantebaseret protein og fiber, får du en mættende snack, som både er sund og nærende. Kikærter hjælper med at stabilisere fordøjelsen og giver en længerevarende mæthedsfornemmelse. Det gør dem til et godt valg, når du har brug for et energiboost i løbet af dagen.
Proteinkugler med dadler, kikærter og peanutbutter er en sund og nærende snack. De lækre kugler kombinerer gode fedtstoffer, proteiner og naturlig sødme. Peanutbutter bidrager med sunde fedtstoffer og ekstra protein, mens kikærterne giver en cremet konsistens og endnu mere protein og fiber. Denne kombination gør dadelkuglerne til en energirig snack, der både tilfredsstiller den søde tand og giver næring til musklerne. Perfekt til både mellemmåltider som snack og efter træning.
Opskrift på proteinkugler med dadler og kikærter
Opskriften er helt enkel, og det tager ikke lang tid at lave disse lækre proteinkugler. Måske tænker du, at man må kunne smage kikærterne, men det kan man faktisk ikke . Når de bliver blendet med dadler, peanutbutter og kakao og vanilje, ligner massen nærmest romkugledej, og de smager som en halvsød chokoladekonfekt – skønt!
Får du lyst til at lave flere sunde snacks, så find gerne inspiration i vores mange andre opskrifter, fx:
Tørrede æbleringe lavet af efterårets æblehøst
Crispy kikærter
Chokoladecookies med bønner
Se alle opskrifter på sunde snacks
Proteinkugler med kikærter og dadler
Equipment
- 1 foodprocessor eller en kraftig minihakker
Ingredienser
- 200 g bløde dadler uden sten
- 240 g kikærter, dvs. en dåse
- 1 dl havregryn
- 1 spsk flydende honning
- 2 spsk peanutbutter
- 3 tsk vaniljesukker eller 1/2 tsk vaniljepasta
- 4 spsk usødet kakaopulver
Pynt
- 200 g mørk chokolade
- ca. 25 g hakkede peanuts
Sådan gør du
- Blend dadler, kikærter, havregryn, honning, peanutbutter, vanilje og kakao sammen i en foodprocesser eller en kraftig minihakker.
- Til massen til kugler i ønsket størrelse – 20-30 stk. og sæt kuglerne på køl.
- Smelt chokolade enten i et vandbad eller i en mikroovn (30 sekunder ad gangen, indtil chokoladen er smeltet) og vend proteinkuglerne i chokoladen. Drys med hakkede peanuts.
- Opbevar derefter proteinkuglerne i en lufttæt beholder på køl. Her kan de holde sig i et par uger.