Disse blåbærmuffins er svampede og lækre og smager godt i dagevis. Og kombinationen af den søde kagedej med vaniljesmag sammen med blåbær er virkelig lækker. En mild og sød smag, som er utrolig god sammen med en kop te eller kaffe til en hyggestund.
Muffins med blå bær
Blåbærmuffins er skønne at lave i sensommeren eller efteråret, for de passer simpelthen så godt til en hyggestund med en god kop te eller kaffe. Men de kan selvfølgelig laves hele året, for man kan altid købe friske blåbær.
Smagen i disse muffins er mild og sød, og så er de helt utroligt svampede og lækre. De holder sig friske i dagevis og selv tre dage efter smager de som nybagte. Det skyldes højst sandsynligt, at de bages med kærnemælk, og at dejen er forholdsvis flydende og ikke så fast. Derudover bidrager blåbærrene selvfølgelig også til fugtigheden, så muffins’ne holder sig friske længere.
Faktisk holder jeg selv mest af dem på andendagen frem for nybagte, men sådan kan vi jo være så forskellige.
Opskriften er på en stor portion. Der bliver ca. 28-30 muffins, hvis du benytter almindelige muffinforme af papir. Anvender du nogle som er lidt større (som på billederne), bliver der selvfølgelig lidt færre muffins.
Opskrift på blåbærmuffins
Du finder opskriften på disse fortryllende muffins med blåbær og vaniljesmag lige nedenfor. Jeg anvender friske blåbær, men er det uden for sæson, kan du selvfølgelig bruge frosne blåbær. Sørg for at dræne optøningsvandet godt fra, så bærrene ikke væsker for meget i kagerne.
Er du vild med muffins og cupcakes, så prøv også at tjekke mine andre muffinopskrifter ud:
Bananmuffins med chokoladecreme
Sophias stjerner – sprøde chokolademuffins
De lækreste kryddermuffins med citrontopping
Havregrødsmuffins – lækre og lige til at putte i madpakken
Halloween cupcakes med græskar og orange frosting
Blåbærmuffins
Equipment
- 30 muffinforme i papir
- 1-2 muffinbageforme med 12 huller
Ingredienser
- 500 g hvedemel
- 275 g sukker
- 1/2 tsk fint salt
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- 3 tsk vaniljesukker
- 5 dl kærnemælk
- 2 medium æg
- 100 g smeltet smør
- 1 dl lys sirup
- 250-300 g blåbær
Sådan gør du
- Bland mel, sukker, salt, bagepulver, natron og vaniljesukker i en skål og rør det sammen (gerne på en røremaskine).
- Bland kærnemælk og æg sammen og hæld det langsomt i melblandingen, mens du pisker ved lav hastighed.
- Hæld det smeltede, afkølede smør i, og rør godt.
- Hæld sirup i og rør det ind i dejen.
- Vend til sidst forsigtigt de skyllede og tørrede friske blåbær i dejen.
- Fyld papirformene 2/3 op med dejen og sørg for, at der kommer en godt portion blåbær i hver form.
- Bag kagerne i ca. 25 minutter ved 175 grader, indtil de er gyldne og faste, når man trykker på dem. Stik evt. en strikkepind eller en kniv ned i en muffin og tjek, at der ikke hænger dej ved.
- Vend kagerne ud til afkøling på en bagerist.