Crumblekage kan noget helt særligt og denne udgave med blommer er en rigtig sensommerkage, som smager skønt, når det begynder at blive lidt køligere udenfor. Kagen serveres med letpisket flødeskum eller creme fraiche og holder sig frisk i flere dage.
Blommekage
Kager med blommer er vidunderlige og denne blomme crumblekage nøjagtig lige så. Og så er den tilmed helt utrolig nem at bage. Kagen består af en almindelig kagedej, hvor der lægges halve blommer i og derefter drysses der crumbledej henover.
Det giver en skøn kage, som både er blød og svampet og med et sprødt og knasende lag på toppen samtidigt med, at blommerne tilfører kagen lidt syre og sødme på én gang.
Hvilke blommer skal du bruge?
Du skal selvfølgelig bruge lige præcis de blommer, du har tilrådighed. Måske har du et blommetræ i haven eller din nabo har. Måske har du fundet lækre danskdyrkede blommer på torvemarked eller i et supermarked. Hver blomme vil give sin egen smag til kagen.
Og det er netop det vidunderlige ved bagning – og madlavning i det hele taget: Kagen eller retterne bliver altid forskellige, fordi vi ikke bruger helt ens ingredienser og er forskellige i et køkken.
Opskrift på blomme crumblekage
Du finder den nemme opskrift på crumblekagen lige nedenunder. Er det ikke blommesæson, kan du jo altid snyde og komme en anden lækker frugt i. Så bliver det bare en anden kage.
Bager du den som en høj kage som på billederne, skal den have god tid i ovnen, men du kan også bage kagen i en lidt bredere form, og så skal den ikke bages helt så længe.
Vær dog opmærksom på ikke at give den al for lang tid i ovnen. Man skal tage det alvorligt, når man nærmer sig anvist bagetid, for ovne varmer forskelligt og det ville være ærgerligt at ende med en tør kage.
Får du lyst til at lave flere lækre ting med blommer, så find gerne inspiration i mine mange andre blommeopskrifter:
Se alle opskrifter med blommer
Blomme crumblekage
Equipment
- 1 springform med en diameter på 20 – 22 cm
Ingredienser
Dej
- 200 g smør
- 200 g sukker
- 3 store æg
- 250 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1/2 tsk natron
- 2 tsk vanillesukker
- 100 g mandelmel
- 1 dl creme fraiche
- 5-6 modne blommer, halvede uden sten (ca. 300 g)
Crumble
- 50 g mandelmel
- 50 g hvedemel
- 50 g rørsukker
- 50 g smør i små tern
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft og smør en 20 eller 22 cm springform.
Start med at lave crumblen
- Kom alle ingredienserne i en skål og æld dem sammen med hænderne til massen ligner små klumper revet ost. Stil crumblen til side.
Kagen
- Kom smør, sukker, æg, mel, bagepulver, natron, vaniljesukker, mandelmel og creme fraiche i en skål og rør massen godt sammen.
- Hæld dejen i den smurte springform og udjævn overfladen.
- Fordel de halverede blommer på dejen med skærefladen opad og tryk dem let ned.
- Hæld crumblen over.
- Bag kagen i ca. 60-70 minutter til kagedejen er gennembagt (og ikke længere).
- Lad kagen køle af i springformen i ca. 20 minutter, før du tager den ud.
- Server med creme fraiche eller letpisket flødeskum.