Nye kartofler på grillen er et must i denne skønne grilltid. En af vores yndlingsmåder at tilberede kartofler på grillen er ved at lave små kartoffelpakker med løvstikke, smør, salt og peber. Det smager fremragende.
Masser af nye kartofler
Her omkring Sankt Hans er det for alvor sæson for nye danske kartofler. Vi har spist nye udenlandske kartofler et stykke tid, men det kan overhovedet ikke måle sig med de danske. Og nu, hvor de nye danske kartofler er i sæson, spiser vi kartofler hver eneste dag.
Vi griller selvfølgelig også meget. Både når vejret er til det, og når vejret ikke er til det. Så står vi nemlig bare under et halvtag og spiser grillmaden indenfor. For grillmad er skønt, og vi trænger tl at tilberede maden på en anden måde efter den lange vinter.
Løvstikke – en fantastisk smagfuld krydderurt
Og der skal selvfølgelig også kartofler på grillen, hvilket man jo kan gøre på mange måder. En af de letteste, synes vi, er at lave disse kartoffelpakker med løvstikke. Løvstikke er en fantastisk krydderurt, som man skal skynde sig at anskaffe, hvis man ikke allerede har den i sin have. Den bliver høj og strunk og senere på sommeren mere træet og grov. Det er nu, løvstikken er allerbedst. Lige som de nye danske kartofler.
Sådan laver du kartoffelpakker på grillen
- 1 kg nye kartofler (4-6 personer)
- salt
- frisk løvstikke
- smør
- havsalt og friskkværnet peber
Skyl og skrub kartoflerne i koldt vand, så de bliver rene, men behold bare skrællen på.
Hæld kartoflerne i en gryde med vand, der bare lige dækker kartoflerne. Kom en lille håndfuld salt i. Vær opmærksom på, at nye kartofler kan tage noget mere salt end vinterkartofler, så vær lidt mere rundhåndet, end du plejer. Saltet fremhæver kartoflernes smag. Kom også et par små stilke løvstikke i.
Kog kartoflerne op og skum af og fjern urenheder, der stiger op. Du vil straks kunne mærke sduften af løvstikke, der breder sig i hele huset.
Skru lidt ned for kartoflerne og lad dem småkoge i ca. 5 minutter. Sluk for blusset og lad kartoflerne trække i vandet i lige så lang tid.
Hæld vandet fra og lav nu små pakker af bagepapir ved at klippe et ark (eller det, der svarer til det) i fire stykker. Du skal bruge mere end ét ark.
Læg 4-5 små kartofler i sammen med en klat smør, havsalt og friskkværnet peber samt lidt hakket løvstikke.
Saml bagepapirets fire hjørner og sno dem rundt, så du laver en pakke, hvor smørret ikke kan løbe ud ved opvarmning.
Læg pakkerne på grillen i 4-5 minutter og lad gerne kartoflerne få lidt grillskorpe i bunden.
God fornøjelse!