Denne her orangekage er virkelig blød, svampet og julelækker. Den har en varm og intens smag af citrus og smager dejlig. Kagen er nem og hurtig at bage, og det er sådan en kage, som alle kan lide, fordi den er så enkel.
Det er en skærekage, som egner sig perfekt til eftermiddagskaffen i december, fordi orangesmagen leder tankerne hen på jul, men orangekagen passer i virkeligheden til alle måneder i året, fordi den samtidig er frisk i smagen – og bare smager godt.
Kagen er især lækker, når den er helt nybagt og stadig lidt lun. På den anden side bliver glasuren enormt lækker, når den har været i køleskabet og er iskold.
Glasuren er en smørglasur med citrussmag, og her har jeg pyntet den med blå birkes og tørrede morgenfrueblade. Man kunne også pynte kagen med revet appelsinskal skåret med et juliennejern eller bare blå birkes.
Opskrift på appelsinkage
- 250 g blødt smør
- 300 g sukker
- 4 æg str. m
- 1 spsk reven citronskal
- 2 spsk reven appelsinskal
- saft af 2 appelsiner, ca. 1 dl
- 250 g hvedemel
Glasur
- 250 g flormelis
- 3 spsk. blødt smør
- appelsinsaft
Pynt
- blå birkes
- tørrede morgenfrueblade
Pisk smør, sukker og æg sammen til en hvid og luftig masse. Rør derefter citron- og appesinskal og appelsinsaft i. Rør hvedemelen i lidt efter lidt til kagedejen er lind og lækker.
Hæld dejen i en springform og bag kagen ved 180 grader (varmluft) i ca. 35 – 40 minutter.
Mens kagen bager, rører du glasuren sammen med en ske. Tilsæt appelsinsaft til smør og flormelis, indtil du har en fin og ikke alt for tynd glasur, som er smørbar.
Lad kagen køle af og smør glasuren på. Pynt med blå birkes og morgenfrueblade eller lad kagen stå flot og hvid.
God fornøjelse med din orangekage.
2 comments
den ser rigtig god ud 🙂
Hej Tim
Tak skal du have – det er den også … 😉
Mange hilsner Trine