Purløgsblomstereddike er den smukkeste lilla eddike med en dejlig koncentreret smag af purløg. Brug eddiken i dressinger og marinader, i sommerens kartoffelsalater og grønne salater, eller penslet på kød og grøntsager.
Den smukke lilla blomst
Uanset om man bor i hus med have eller i lejlighed med altan, så må man have purløg. Ikke blot smager purløg fantastisk i maden og på maden, blomsterne er også utroligt smukke og kan ligeledes bruges i maden – både som pynt som hele blomsterhoveder eller de små enkelte blomster gnedet fra hinanden.
Purløgsblomsterne har nemlig også smag og kan bruges som et krydderi, når de er i sæson: På salaten, på omeletten, på grillkødet eller sammen med stegte grøntsager.
Og så kan der laves den fineste kryddereddike af purløgsblomsterne, som er så smuk, at man fristes til at lave den blot for udseendes skyld. Men tag ikke fejl, eddiken smager skønt.
Purløgsblomstereddike kan anvendes alle de steder, hvor du almindeligvis ville bruge eddike, såsom i marinader og dressinger (evt. med klippet purløg i og drysset med små purløgsblomster), til at pensle kød og grøntsager med (fx inden du kommer grøntsager i ovnen eller steger dem på grillen), i dressingen i en kartoffelsalat eller blot hældt ud over en dejlig frisk og grøn salat (evt. med lange purløgsstængler i og drysset med lilla purløgsblomster).
Mulighederne er uendelige, skynd dig blot at lave den smukke lilla kryddereddike med purløgsblomster.
Sådan laver du purløgsblomstereddike
- 2 dl purløgsblomster
- 2 dl hvid eddike, fx hvidvinseddike, hvid lagereddike eller hvid balsamico
Ryst alt kryb ud af purløgsblomsterne og læg dem evt. på et lyst klæde en halv til en hel time, så insekter har mulighed for at kravle ud.
Kom purløgsblomsterne i et sylteglas og fyld op med eddike, så blomsterhovederne er helt dækkede.
Lad eddike trække i en lille uges tid, til den er helt lilla.
Si purløgsblomsterne fra og filtrer evt. eddiken gennem et kaffefilter i en tragt, så den bliver helt ren, og hæld derefter eddiken på flaske.
Purløgsblomstereddiken kan opbevares på køkkenbordet og kan holde sig i mange måneder. Dog vil farven med tiden aftage, så brug gerne eddiken, mens den er frisklavet.
God fornøjelse!