En skønnere sommerdessert kan du næsten ikke lave: Rabarber Eton Mess. Den smager fantastisk med sin perfekte balance mellem det syrlige og det søde, det knasende sprøde og det dejligt bløde. Mums!
Rabarber er indbegrebet af dansk sommer
Rabarber er noget af det bedste ved dansk sommer, og denne herlige dessert, rabarber Eton Mess – en variant af Eton Mess, som laves med jordbær – slår de fleste andre desserter.
Desserten er ret nem at lave, og er ikke svær. Det meste kan laves i god tid, så det kun lige er fløden, der skal piskes inden servering. Det er en dessert, som virkelig egner sig fortrinligt som afslutning på en grillaften. Er I en større flok, kan du evt. doble opskriften op og lave rabarber Eton Mess i en stor glasskål i stedet. Så tager det knap så lang tid.
Opskrift på rabarber Eton Mess (6 personer)
Marengs:
- 2 æggehvider
- 100 g sukker
- 1/2 tsk roseneddike
Rabarberkompot:
- 500 g rabarber
- 250 g sukker
- 1/2 flækket vaniljestang eller 2 tsk vaniljesukker
- en sjat vand
- evt. en smule non-oxal
Flødeskum:
- 2 1/2 dl piskefløde
- 1 spsk flormelis
- 1 tsk vaniljesukker
Start med at lave marengs: Pisk æggehviderne helt stive og tilsæt så sukker lidt efter lidt, til marengsen bliver sej. Tilsæt roseneddiken, så æggehviderne får lidt syre, så samler de sig bedre. Har du ikke roseneddike (som jo har en dejlig blomstrende smag), bruger du blot en anden eddike.
Fyld marengsmassen i en sprøjtepose og sprøjt små marengskager ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag marengsene i en lille times tid ved 125 grader.
Sådan laver du rabarberkompot i ovnen: Snit rabarberne i mindre stykker og vej dem af i en skål. Hæld 250 gram sukker oveni og vend rundt. Hæld rabarberne i et ovnfast fad.
Flæk en halv vaniljestang og skrab kornene ud. Bland dem med lidt skker og læg både de tomme stænger og vaniljekornene oveni fadet.Hæld en lille sjat vand i, ca. et par spiseskefulde.
Dæk fadet med staniol og bag rabarberne i ca. 20-25 minutter i ovnen ved 200 grader. Tag staniolen af og giv fadet med rabarber ca. 5 minutter mere, før, du tager kompotten ud af ovnen. Tjek at rabarberne er blevet møre og rør rundt med en ske. Lad kompotten køle godt af.
Pisk flødeskum: Pisk fløden. Den må ikke piskes for hårdt, men skal være blød og cremet. Lige før den er færdig, pisker du 1 spsk flormelis med samt 1 tsk vaniljesukker.
Saml rabarber Eton Mess i 6 smukke glas: Knus et par marengskager i bunden af hvert glas og kom en god skefuld flødeskum ovenpå. Læg derefter en god skefuld rabarberkompot på. Sådan fortsætter du én gang mere i samme mønster.
Pynt glassene med et par grønne mynteblade og en marengskage eller to.
Og nyd så din rabarber Eton Mess – den lækreste sommerdessert!