Økologisk sheasmør (raffineret)

Ren økologisk sheasmør er også kendt som shea butter. Dette sheasmør er udvundet af økologiske sheanødder fra Vestafrika og er helt uden tilsætningsstoffer af nogen art.

Smørret er raffineret uden brug af kemiske stoffer for at fjerne lugt og farve. Sheasmørrets gode egenskaber er bevaret, og der er ikke tilsat parfume, vitaminer eller andre former for stoffer i dette rene naturprodukt.

Sheasmør anvendes blandt andet i diy skønhedspleje, fx i en morgenfrue body butter eller i salver, sæber eller læbepomader, hvor sheasmørret tilfører fugt og en fedtbase til produkterne.

Sheasmørret kan også bruges i sin rene form og kan påføres direkte på huden eller i håret. Smørret er meget fugtighedsgivende og er god til at reducere rødme i huden, Den indeholder E, D og F vitamin, som findes naturligt i smørret. Sheasmør er god at bruge ved problemer med meget tør hud eller solskoldning. Den reducerer også rødme efter insektbid eller bumser.

Ved anvendelse af sheasmør, varmer du smørret i hånden, indtil det har en konsistens, der er nem at smøre med. Derefter påfører du den direkte, som du ville gøre det med en almindelig creme.

Har du meget tørt hår, der knækker og spalter, kan du også anvende smørret. Massér sheasmør direkte ind i håret efter hårvask, dæk håret til med et håndklæde og lade det sidde i 15-20 minutter. Herefter vasker du  smørret ud igen. Gentag gerne behandlingen jævnligt for at opnå den bedste effekt.

Sheasmør kan være grynet og føles, som om der er sand i den. Det er smørkrystaller, der er dannet, da smørret størknede og det er helt naturligt for sheasmør. Grynet sheasmør er hverken for gammelt eller blevet dårlig. Er din sheasmør grynet, kan du smelte det helt og stille den i fryser eller køleskab, til den er størknet igen, så forsvinder krystallerne.

Smeltepunktet på sheasmør er 40°C.

Sheasmør har en UVB SPF faktor på 3-6.

Sheasmør opbevares bedst i en lufttæt beholder uden direkte kontakt med sollys, smørret behøves ikke at blive opbevaret i køleskab, det kan sagtens opbevares ved stuetemperatur.

Prisen er for 35 g. Smørret fås i forskellige vægtmængder, fx 35 g, 150 g, 200 g, 300 g, 500 g, 1 kg, 2,5 kg.

 

Pris kr.44,00