En amaretto kaffesirup er yderst lækker at komme i sin kaffe. Den har en smag af italiensk mandellikør, der er en anelse karamelliseret, og som giver kaffen en mild mandel-karamelsmag med masser af sødme.
Kaffe med smag
En amarettosirup er både nem og hurtig at lave, og så er det en fantastisk kaffesirup, som kan bruges året rundt. Siruppen har den dejligste milde mandelsmag, som er en anelse karamelliseret, og som tilfører kaffen en gylden og lækker mandel-karamelsmag.
Den gyldne sirup kan selvfølgelig også anvendes andre steder end i kaffen. Brug den også i te og chai, i varm kakao, i drinks og hældt over is. Siruppen kan hældes over en kage eller på friskbagte pandekager eller arme riddere. Kort sagt kan siruppen bruges alle de steder, hvor man almindeligvis ville bruge sirup eller en sød sauce eller sukker.
Lav siruppen med amaretto
Siruppen laves med amarettolikør. Har du ikke sådan en i huset, kan du nemt lave den selv – den smager fantastisk og kan bruges til et hav af ting.
Du finder opskriften på hjemmelavet mandellikør her.
Du kan selvfølgelig også købe dig til en mandellikør. Og så er der en tredje mulighed, for du kan også lave siruppen uden likør. Her anvender du udelukkende mandelaroma og vaniljeekstrakt til at fremkalde den skønne mandelsmag. Og vil du gerne have en fremtrædende mandelsmag, kan du også blande både mandellikør og mandelaroma i siruppen.
Opskrift på amarettosirup
Opskriften på den hjemmelavede sirup med mandelsmag er ganske nem. Skal du bruge siruppen i kaffe eller i drinks, skal du ikke koge den alt for tyk. Så er den nemlig svær at mikse med andre ingredienser og den tenderer i stedet til at lægge sig på bunden af glasset.
Vil du i stedet bruge siruppen til at hælde på pandekager, kager og desserter, må den gerne være noget tykkere, så siruppen “lægger” sig ordentlig der, hvor den hældes på og ikke blot siver igennem.
Får du lyst til at lave flere spændende kaffesirupper, så tjek gerne mine mange andre opskrifter på hjemmelavede sirupper. Her er et lille udpluk:
Se alle opskrifter på hjemmelavet kaffesirup
Amarettosirup
Ingredienser
- 2,5 dl vand
- 2,5 dl rørsukker
- ca. 4-5 spsk mandellikør
- evt. 1 tsk mandelaroma
Sådan gør du
- Kom rørsukker i en lille gryde sammen med vand og varm langsomt op til kogepunktet, så sukkeret smelter stille og roligt.
- Lad siruppen småkoge/simre i ca. 10-20 minutter, indtil den har den ønskede tykkelse. Skal du bruge den til kaffe og iskaffe, må den ikke være alt for tyk, skal du bruge den til kage, pandekager eller desserter, må den gerne være lidt tykkere. Er du i tvivl, om siruppen er tyknet nok, kan du tage en skefuld på en kold tallerken og sætte i køleskabet. Efter et par minutter vil den være så afkølet, at du kan se siruppens konsistens.
- Tag gryden af varmen, når siruppen har den rette konsistens og lad den køle af i ca. 10-15 minutter.
- Rør mandellikør i siruppen og smag på den, så du sikrer dig, den smager som den skal. Hvis du gerne vil have en ekstra fremtrædende mandelsmag, kan du tilsætte en halv til en hel teskefuld mandelaroma.
- Hæld siruppen på et rent, skoldet sylteglas eller -flaske.