En hjemmelavet mousse af brombær smager virkelig skønt og er både en smuk, lækker og nem dessert at lave. Moussen laves med enten friske eller frosne brombær og kan laves året rundt. Server med friske bær og evt. en hjemmelavet brombærsirup.
Dessert med brombær
Brombærmousse er den skønneste dessert, som hurtigt kan laves. Den skal blot have tid til at sætte sig i køleskabet inden servering. Moussen kan du lave af enten friskplukkede brombær direkte fra busken eller det vilde hegn eller du kan bruge frosne brombær. Dermed kan du lave den lækre dessert året rundt.
En mousse med brombær får en dejlig frisk smag, som står i god kontrast til den fede og creme fløde. Det er ret lækkert. Samtidig er det en utrolig smuk mousse, der bare får den flotteste farve.
Hvad kan du bruge moussen til?
En brombærmousse har mange anvendelsesmuligheder. Du kan som her på billederne lave portionsanrettede desserter i smukke glas. Pynt gerne med lækkerier ovenpå. Det er oplagt at bruge friske eller frosne brombær som pynt eller andre lækre bær, som er i sæson eller som du kan få fat i.
Derudover smager det også godt med lidt knas ovenpå. Brug fx hakket eller revet mørk eller hvid chokolade, lidt hakkede nødder eller nøddekrokant, knuste småkager eller lidt crumble. Jeg synes, det smager særdeles godt at hælde lidt brombærsirup ovenpå, som forstærker brombærsmagen og gør den mere intens.
Du kan også anvende denne opskrift til mousse, som du skal bruge i dessertkager eller i lagkager. Sørg for at piske fløden godt stiv her, så moussen holder flot.
Se alle opskrifter på hjemmelavede likører
Opskrift på brombærmousse
Opskriften på moussen er ganske nem, og det tager ikke lang tid at lave den. Og har du i løbet af sensommeren og efteråret plukket brombær i have eller hegn, er det en skøn måde at bruge bærrene på – også i den kolde del af året.
Får du lyst til at lave flere lækre desserter og kager med brombær, så tjek gerne mine mange andre opskrifter. Her er et lille udpluk:
Se alle opskrifter med brombær
Brombærmousse
Equipment
- 6 portionsglas
Ingredienser
- 3 ark husblas
- 350 g brombær (friske eller frosne)
- 1 spsk citronsaft
- 80 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 3 dl piskefløde
Pynt
- spiselige blomster
- lidt revet mørk chokolade
- friske bær
- brombærsirup
Sådan gør du
- Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5-10 minutter.
- Kom brombær, sukker, vaniljesukker og citronsaft i en lille gryde og giv det et opkog.
- Stavblend bærrene, så der ikke er flere hele bær.
- Hæld bærpuréen gennem en si, så kernerne sigtes fra.
- Lun bærpuréen igen, hvis den er blevet kold. Tag gryden af varmen, så snart det koger.
- Klem vandet af husblassen og kom det i bærpuréen. Rør godt rundt, indtil husblassen er helt smeltet. Lad puréen køle ned til ca. 35-40 grader. Den skal være lunken, men ikke varm.
- Pisk fløden luftig og vend derefter bærpuréen i flødeskummet
- Kom moussen i en srprøjtepose med en glat tyl og sprøjt den i portionsglas.
- Stil moussen på køl indtil servering.
- Hæld lidt blombærsirup i hvert portionsglas og pynt med spiselige blomster og friske bær.