Chicken butter masala er den mest lækre indiske ret – krydret og varmende og nem at tilberede. Hvis du er til indisk mad, så må du unde dig selv at prøve at lave denne eksotiske spise. Server den sammen med ris eller naanbrød.
En cremet og krydret ret med kylling
Chicken butter masala laver man på en pureret løg- og tomatsauce iblandet krydderier. Kyllingen marineres, svitses let og tilsættes derefter i saucen. Til sidst tilsætter man en smule fløde for at gøre saucen lækker cremet.
Selve retten tager ikke ret lang tid at tilberede, men sørg for at marinere din kylling i god tid. Det kan du gøre allerede aftenen før, om morgenen eller om eftermiddagen, så kyllingen får lov til at trække i krydderier og både får smag og bliver mør.
Du bestemmer selv, hvor spicy og stærk din chicken butter masala skal være – hold evt. lidt tilbage på chilisiden og tilsæt så det resterende til sidst, hvis du vurderer, at det passer til din smag.
Vi kan godt lide at spise retten sammen med basmatiris og creme fraiche. Det smager også utrolig godt med et lækkert naanbrød og salat til. Vi laver også gerne, så vi minimum har til en frokost næste dag eller til to dage. Retten er så lækker, at den sagtens kan bære at blive serveret et par dage i træk.
Opskrift på chicken butter masala
Neden for finder du opskriften på den lækre cremede indiske karryret. Er du vild med karryretter, så prøv også at tjekke disse retter ud – alle sammen nogle af vores yndlingsspiser her om vinteren:
Kylling i karry med kokos og aubergine
Butternut curry – opskrift på karryret med græskar
Boller i karry – en klassisk vinterret
Chicken butter masala
Ingredienser
Marinade til kyllingen
- 500 g fersk kyllingefilet eller -bryst
- 1/2 tsk stødt chili
- 1/2 tsk garam masala
- 1/4 tsk gurkemeje
- 1/2 tsk knust hvidløg
- 1/2 tsk revet ingefær eller ingefærpasta
- salt
- 2 spsk yoghurt
Saucen
- 2 store spsk cashewnødder
- 2 store løg
- 2 spsk smør eller kokosolie
- 1 tsk garam masala
- 1 x 2 cm frisk ingefær eller ingefærpasta
- 2 fed hvidløg
- 2,5 dl purerede tomater, tomatsauce eller hakkede tomater
- 2 spsk stødt koriander
- 1 tsk stødt chili
- 1/2 tsk gurkemeje
- salt
- 0,5 - 1 dl fløde
- frisk koriander eller en anden frisk krydderurt
Sådan gør du
Marinering af kylling
- Skær kyllingen i tern og kom det i en skål sammen med alle krydderierne, salt og yoghurt. Vend det hele godt rundt og stil kyllingen tilside indtil, du skal bruge det – helst i min. 45 minutter og gerne natten over.
Saucen
- Hæld varmt vand over cashewnødderne, så det lige dækker, og lad nødder stå i blød i vandet i ca. 10-15 minutter. Hæld vandet fra og blend nødderne til en nøddepasta med en stavblender.
- Pil løgene og skær dem i kvarte. Kog dem i en lille gryde med vand i ca. 10 minutter. Sigt derefter vandet fra og blend løgene til en pasta.
- Smelt smørret eller kokosolien i en gryde og tilsæt garam masala. Rist krydderiet af i smørret.
- Tilsæt kyllingen og svits den let.
- Tilsæt løgpasta og sauter den, indtil den er helt gylden.
- Tilsæt revet frisk ingefær og knust hvidløg og lad det sautere med i et par minutter.
- Tilsæt cashewnøddepastaen og sauter det hele i ca. 5 minutter mere.
- Tilsæt purerede tomater, koriander, chili, gurkemeje og lidt salt, og kog det hele ved middel varme, indtil der begynder at udskille sig olie fra saucen.
- Kom til sidst fløde i og smag til med salt.
- Server med det samme pyntet med friske krydderurter, fx frisk koriander, sammen med ris eller naanbrød.