Denne fennikelsalat med radiser og ost er noget så lækker og smagfuld og passer både sammen med grillmad, som en frokostsalat og som grønt tilbehør til en ganske almindelig hverdagsret, hvor en salat vil gøre det sidste.
Stegte røde radiser
Meget ofte serverer vi de fine røde og hvide radiser rå. Enten skåret i skiver i en kartoffelsalat eller en grøn salat eller på vores måske på vores æggemadder. Men radiser smager fantastisk, når de bliver lynstegt på panden eller grillen – ikke bare i denne salat, men også en en frisk grøn salat.
For mig handler det om at udnytte de råvarer, der er i sæson, og det er radiser og fennikel lige nu. Så synes det jo helt oplagt at lave en salat af disse lækre afgrøder. Salaten er i øvrigt både nem og hurtig at lave.
Opskrift på fennikelsalat med radiser og ost (4 personer som tilbehør)
- 1 hel fennikel (ikke alt for lille)
- et bundt radiser eller 10 stk trukket op af jorden i haven – helst de aflange, men du kan også bruge runde radiser
- lidt olivenolie til stegning
- havsalt og friskkværnet peber
- 1 spsk. roseneddike
- en stilk frisk dild
- 1/4 frisk rød chili eller lidt chiliflager
- ca. 50 g hård ost, fx parmasan, pecorino eller primadonna
Rengør og skær fenniklen i skiver af ca. 1/2 cm tykkelse.
Skyl og halver radiserne.
Steg først fennikelskiverne i lidt olivenolie – ca. 2-3 minutter på hver side, til du kan se at de begynder at blive blanke. Tag dem af panden og læg dem på et fad.
Lynsteg nu radiserne kort på hver side – også i en smule olivenolie – og fordel dem oven på fennikelstrimlerne.
Dryp lidt roseneddike hen over, og krydr med havsalt, friskkværnet peber og enten lidt friskhakket rød chili eller chili i flager.
Riv ost i store flager og fordel henover salaten.
Klip til sidst lidt frisk dild henover.
Server din fennikelsalat med radiser og ost med det samme eller lad den stå lidt – den smager skønt både varm og kold.
God fornøjelse!