Disse knækbrød er lavet på masser af kerner og frø og er glutenfri. Knækbrødene er lynhurtige at lave og fungerer perfekt som en eftermiddagssnack eller som et kernefyldt supplement til morgenmaden eller madpakken.
Glutenfri knækbrød
Glutenfri kerneknækbrød hører til vores faste hjemmelavede sortiment i køkkenet. Det duer lige som ikke, hvis der ikke er flere knækbrød. Derfor rører jeg som regel disse knækbrød sammen hver søndag eller mandag og sørger på denne måde for, at beholdningen altid er i orden. Og det passer sådan cirka med, at knækbrødene holder i en uges tid.
Knækbrødene består af lutter sunde kerner og frø og bindes sammen af majsgryn, vand og olie. De indeholder altså overhovedet ingen mel. Her er det blot de rene råvarer, der forenes i et virkelig velsmagende knæk. Det er endda muligt at lave knækbrødene helt økologisk, hvis du foretrækker det. Alle råvarer er tilgængelige på de økologiske hylder.
Knækbrød med smag
Knækbrødene smager aldeles fantastisk. Der sker noget med kerner og frø, når de bliver ristet i ovnen. Olierne trækker ud og knækbrødene får denne her varme og ristede smag af kerner. Og så er de simpelthen så lækre sprøde.
Jeg holder meget af at spise dem med en god ost til eller en hjemmelavet mandelsmør – en helt perfekt kombination. Men de kan også spises bare sådan som de er. Og på denne måde er de gode at have med i madpakken eller til en lille tur ud af huset. De mætter nemlig godt på grund af alle kernen.
Opskrift på glutenfri kerneknækbrød
Det tager ca. 5-7 minutter at røre dejen sammen til knækbrødene og smøre den ud over et stykke bagepapir på en bradepande. Portionen passer nøjagtig til en bradepande, så lettere kunne det ikke være.
Jeg gør gerne sådan, at jeg hælder knækbrødsdejen ud på bagepapiret, og så bruger jeg undersiden af en spiseske til at glatte dejen fint ud på pladen og køre den helt ud til hjørnerne.
Når dejen er fin og glat, drysser jeg med lidt flagesalt og sætter bradepanden i ovnen. Her skal den have en time ved 150 grader varmluft. Når kæmpeknækbrødet er kølet af, brækker jeg det i mindre tilfældige stykker og gemmer dem i et tætsluttende glas. Nemmere bliver det altså ikke.
Får du lyst til at bage flere lækre knækbrød og sprøde kiks, så finde gerne inspiration i disse opskrifter:
Hjemmelavede rugkiks med quinoa-flager og havsalt
Se alle opskrifter på kiks & knækbrød
Glutenfri kerneknækbrød
Equipment
- 1 Bradepande
Ingredienser
- 1 dl solsikkekerner
- 1 dl græskarkerner
- 1 dl hørfrø
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl chiafrø
- 1 dl majsgryn
- 1/2 tsk salt
- 2 spsk koldpresset rapsolie
- 2 dl kogende vand
- flagesalt til at drysse ovenpå
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
- Bland alle kerner, frø og majsgryn sammen i en skål sammen med salt.
- Tilsæt olie og kogende vand og rør massen sammen. Lad den stå og tykne et par minutter, mens du gør en bageplade klar med bagepapir.
- Hæld knækbrødsmassen ud på bagepladen og og brug en ske til at brede det fladt og sammenhængende ud på pladen. Knækbrødsmassen skal dække hele pladen.
- Drys med flagesalt og bag knækbrødet i ovnen i 1 time.
- Lad knækbrødet køle af og bræk det derefter i mindre stykker, som opbevares i en lufttæt beholder.