Hindbærsnitter er noget af det lækreste vi ved! Tørkagerne har altid været blandt mine favoritter, men allerbedst er de nu, når man laver dem selv – gerne med hjemmelavet hindbærmarmelade. Og det er egentligt ganske ligetil.
Vi vil have hindbærsnitter
Det har i mange år været en fast tradition hos os at lave hjemmelavede hindbærsnitter til fødselsdage og komsammen. Alle elsker dem, og det er simpelthen så lækkert at få serveret en helt friskbagt, knasende hindbærsnitte med hjemmelavet hindbærmarmelade og et fint lag nylavet, blød glasur. MUMS!
Det er klart, at dét, som folk holder af, dét laver man!
Brug gerne råsyltede hindbær
Jeg holder allermest af at bruge råsyltede hindbær i mine hindbærsnitter, da det giver kagerne en ultimativ friskhed over sig. Råsyltede hindbær er desuden hurtigt at lave, og du får det næsten ikke mere frisk og autentisk. Og sikke en måde at bruge sine hindbær fra haven på.
Når jeg bruger råsyltede hindbær i snitterne, tykner jeg dem gerne en lille smule med lidt kartoffelmel, så hindbærrene ikke løber alt for meget ud af kagerne. Du jævner med kartoffelmel ved at blande 2 spsk kartoffelmel med 5-6 spsk koldt vand. Lun de råsyltede hindbær og hæld jævningen i under omrøring – hindbærrene må under ingen omstændigheder komme op på kogepunktet!
Opskrift på hindbærsnitter (ca. 12 stk)
- 275 g hvedemel
- 175 g smør
- 75 g sukker
- 1/2 tsk hjortetaksalt
- 1 æg
Hindbærlag:
- ca. 2 dl hindbærmarmelade eller råsyltede hindbær. Se ovenfor.
Glasur:
- 200 g flormelis
- 2-3 spsk. kogende vand
- frysetørrede hindbær
Start med at lave din råsyltede hindbær eller find en god hindbærmarmelade frem.
Rør smør og mel sammen, til det ligner en grynet masse.
Bland sukkeret sammen med hjortetakssalt og rør det i og saml tilsidst dejen med ægget, som du rører let sammen, inden du kommer det i.
Læg dejen i køleskabet i ca. 1/2 time.
Rul dejen ud på et meldrysset bord og prik ca. 24 runde stykker ud med et glas eller en udstikker.
Bag kagerne ved 175 grader i ca. 15 minutter – hold godt øje med dem, ovne varmer forskelligt. De skal tage farve, men må ikke blive helt brune.
Saml hindbærsnitterne således: Læg ca. en spiseskefuld hindbærmarmelade eller råsyltede hindbær på en kage og læg en tilsvarende oven på.
Rør glasur sammen af flormelis og kogende vand og fordel den oven på kagerne. Pynt med frysetørret hindbær – enten i stykker eller pulveriseret i en morter eller en kaffekværn. Pynten skal på, inden glasuren tørrer, så det skal gå lidt tjept. Jeg laver én kage ad gangen.
God fornøjelse!