Menu

Inspiration og idéer

Butternut squash eller moskusgræskar

Her finder du inspiration og idéer til, hvad du kan lave af de enkelte råvarer, hvad du kan lave på en bestemt årstid, menuer og meget mere.

Brombærtærte med chokoladefyld

Blomstrende mad

Vi laver masser af mad, hvor vi bruger havens og naturens mange spiselige blomster – faktisk så meget, som vi overhovedet kan. Om sommeren anvender vi de friske blomster og sørger for at tørre en hel masse til vinteren, så vi også dér kan bruge spiselige blomster, bare i tørret form.

Spiselige blomster pynter smukt på desserter og kager, hvor blomsterne virkelig kan få folk til at sige wauw, men også i varme retter, salater og forretter kommer spiselige blomster til sin ret og kan forandre udseendet radikalt.

Spiselige blomster anvendes dog ikke kun som pynt, Mange spiselige blomster finder vej ind i køkkenet på grund af deres unikke smag, og der er masser af spændende ting, man kan give sig i lag med med spiselig blomster.

Jeg forsøger her på bloggen at give dig et overblik over alt det, du kan lave med spiselige blomster og inspirere dig til at prøve nye opskrifter af og udnytte de råvarer, vi har i haven og i naturen.

Se opskrifter med:

Kirsebær fra haven

Råvarer

Nogle gange søger man inspiration til, hvad man kan lave af en bestemt råvare eller afgrøde, man kan høste i sin have eller har fået foræret. Eller måske blot fordi råvaren er i sæson.

Under Inspiration og idéer forsøger jeg at samle oversigter over opskrifter med bestemte råvarer, som forhåbentligt kan inspirere dig til, hvad du skal lave. Der bliver fyldt på efterhånden, som opskrifterne kommer på bloggen.

Råvareoversigter:

Paradisæbler
Ramsløg i blomst
Rose de recht

Årstidsbestemt mad

Vi holder meget på at spise friske råvarer og afgrøder efter årstiden. På den måde giver det hele bare mest mening, og vi får på denne måde altid frisk og nærende mad.

De fleste spændende råvarer findes dog om sommeren, og derfor kan vinteren godt synes lidt lang og kedelig. Heldigvis er der er mange måder, hvorpå man kan konservere sommerens afgrøder, fx ved at tørre sine krydderurter og blomster, svampe, bær og tomater, sylte sine bær og grøntsager, lave skønne eddiker, kryddersnapse og sirupper og meget mere.

For at inspirere dig til, hvordan du kan udnytte dine afgrøder og råvarer på de forskellige årstider, vil du her finde oversigter og idéer til, hvad du kan kreere forår sommer, efterår og vinter.

  • Forår
  • Sommer
  • Efterår
  • Vinter

(Er på vej!)