Denne her iskaffe er intet mindre end perfekt på en varm sommerdag. Læskende, sød og smagfuld. Det er nemt at lave sin helt egen iskaffe à la Starbucks og skønt at servere i stedet for almindelig varm kaffe, når man har det åh så varmt.
Kaffe, kaffe, kaffe
Alt i denne iskaffe indeholder kaffe – det er hemmeligheden. Ellers risikerer man nemlig nemt at kaffen bliver alt for tynd og vandet. Derfor må du gøre dig dit forarbejde – og jeg anbefaler at lave rigelige mængder – men når først det er gjort er det easy-peasy at lave sin egen hjemmelavede iskaffe.
Og jeg lover dig: Den er VIRKELIG lækker. Jeg kunne drikke 10 af dem, men jeg prøver at begrænse mig …
Sådan laver du din egen iskaffe
En god iskaffe består af:
- Kaffeisterninger
- Kaffesirup
- Stærk kaffe
- Iskold mælk
Lav isterninger af kaffe til at køle din kaffe ned med i stedet for at bruge almindelige isterninger. På denne måde undgår du, at din kaffe bliver tynd og vandet. Lav gerne en stærk kaffe, så isterningerne også bidrager med smag til din kaffe.
Derefter skal du lave dig en lækker kaffesirup baseret på brygget kaffe. Jeg brygger altid blot en kande stærk filterkaffe på min maskine, måler det af, jeg skal bruge og drikker resten. Denne sirup er exceptionel god og lækker i en skaffe – og utrolig nem at lave.
Til sidst blandes iskaffen med stærk kaffe, iskold mælk, kaffeisterninger og en skefuld kaffesirup. Det er simpelthen så lækkert.
Opskrift på iskaffe
Du finder opskrifterne på alt, hvad du skal bruge til din iskolde kaffe lige nedenunder. Får du lyst til at lave flere variationer af din kaffe, så tjek også gerne mine andre opskrifter på både iskold kaffe og varm kaffe. Mange af opskrifterne inkluderer lækre sirupper med skønne smage og nogle gange lidt chokolade og flødeskum:
Iskaffe
Ingredienser
Kaffeisterninger
- afkølet stærk friskbrygget kaffe
Kaffesirup
- 4 dl kaffe
- 400 g sukker
- 1/2 stang vanilje
Iskaffe
- 1/2 dl espresso eller stærk kaffe
- 1,5 dl mælk – efter eget valg
- 1 spsk kaffesirup
- kaffeisterninger
Sådan gør du
Kaffeisterninger
- Lav isterninger af kaffe til at køle iskaffen ned i stedet for almindelige isterninger, så undgår du at din iskaffe bliver tynd. Lav enten kaffe på en almindelig kaffemaskine, med tørkaffe/instant eller på din espressomaskine. Uanset, hvordan du laver kaffen, skal du sørge for, at den er stærk.
Kaffesirup
- Bryg 4 dl stærk kaffe.
- Skrab kornene ud af den halve vaniljestang og læg både vaniljestang og kornene i gryden sammen med kaffe og sukker og kog blandingen op.
- Så snart blandingen er i kog, skruer du ned på middeltemperatur og lader siruppen stå og koge ind til ca. det halve.
- Når kaffesiruppen begynder at blive mere tyk, kan du lave en lille prøve for at se, hvor tyk den er blevet, for det kan man nemlig ikke afgøre, når den er varm. Dryp lidt sirup på en tallerken og lad den stå på bordet i nogle minutter. Du kan også sætte tallerkenen i køleskabet, og det skal du under alle omstændigheder gøre, hvis det er meget varmt i dit køkken, ellers får du ikke den rigtige fornemmelse af, hvor meget siruppen er tyknet.
- Når du mener, at siruppen har den rigtige konsistens, slukker du for varmen og hælder den straks på en rengjort glasflaske. Lad flasken stå uden låg, indtil siruppen er kølet helt af, og der ikke længere er damp i flasken.
Bland iskaffen
- Når du har sirup og isterninger klar, kan du blande din iskaffe. Lav en stærk espresso eller en tilsvarende stærk lille kop kaffe, ca. 1/2 dl pr. kop/glas alt efter størrelse.
- Læg masser af kaffeisterninger i og fyld op med iskold mælk. Hæld tilsidst lidt kaffesirup i. Voilà – så har du verdens lækreste iskaffe til at tage med ud på terrassen.