Disse makroner bages med kaffepulver og revet marcipan og har den dejligste kaffesøde smag og en konsistens, der er både blød og let sej. De er perfekte til en god kop kaffe eller til at bruge i desserter og kager.
Makroner med marcipan
Kaffemakroner med marcipan er nemme at bage og smager utroligt godt. Vi bager dem ofte til at bruge til desserter og kager. Prøv fx at knuse makronerne henover is, knus dem i en trifli eller kom dem i en portion gammeldags æblekage. Mums!
De hjemmebagte makroner med marcipan og kaffesmag er en lækker lille delikatesse, der forvandler enhver kaffepause til ren hygge med den søde lille kage til. Den bløde og luftige konsistens af makronerne kombineret med den søde og nøddeagtige smag af marcipan skaber en perfekt balance sammen med et subtil smag af kaffe.
Samtidigt er de simpelthen så nemme at lave. Har du først selv bagt makroner én gang, køber du dem aldrig igen, for de tager nærmest ingen tid at lave selv, og de er meget nemme at have med at gøre.
Opskrift på kaffemakroner med marcipan
Opskriften her helt enkelt med ganske få ingredienser. Jeg bruger altid en foodprocessor til at lave makronmassen på, og det tager ikke mange splitsekunder.
Makronmassen kommes i en sprøjtepose med en glat tyl og sprøjtes ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Har du ikke en sprøjtepose, kan du blot bruge en almindelig frysepose, hvor du klipper hul i enden. Og alternativt kan du blot sætte makronmassen på med to skeer.
Hold godt øje med dem i ovnen, og sørg for, at du ikke bager dem for længe. Alle ovne bager forskelligt, og selv om der er angivet en bagetid, kan den variere afhængigt af ovnen.
Får du lyst til at lave andre lækre småkager, så tjek gerne de mange andre opskrifter på småkager og cookies:
Biscotti med lakrids og hvid chokolade
Se alle opskrifter på småkager & cookies
Kaffemakroner med marcipan
Equipment
- 1 sprøjtepose med glat tyl
Ingredienser
- 200 g sukker
- 100 g marcipan
- 1/2 dl æggehvide
- 1/2 dl hvedemel
- 2 spsk frysetørret pulverkaffe (instant)
Sådan gør du
- Kør sukker og marcipan til smulder i en foodprocessor eller en stor minihakker eller lign.
- Tilsæt lidt æggehvide ad gangen.
- Tilsæt tilsidst hvedemel og fint pulverkaffe.
- Kør makronmassen til den er jævn og kom den derefter i en sprøjtepose med en glat tyl. Alternativt kan du sætte massen af med to skeer.
- Sprøjt klatter ud på størrelse med 2-krone på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag makronerne ved 170 grader varmluft i ca. 12 minutter – indtil de kan slippe papiret og har en flot gylden farve.
- Lad makronerne sidde på bagepapiret til de er kolde og opbevar dem derefter i et tætsluttende glas eller dåse.