Denne curry laves med peanutbutter som grundsmag og med et fyld af grøntsager og kikærter. Det giver en ret, som smager helt fantastisk med den nøddeagtig smag fra både peanuts og kikærter i en cremet sauce af kokosmælk, tomat og jordnøddesmør.
Comfort food
Peanutbutter curry med kikærter er ægte comfort food og samtidigt den nemmeste ret at lave. Det tager ikke mere end 10-15 minutter at lave denne curry, som spises med enten ris, kogte kerner eller et godt naanbrød.
Retten er perfekt at lave både efterår og vinter, og det er en ret, som vi meget ofte tyer til, når det skal gå lidt hurtigt, og vi ikke lige har fået planlagt aftensmaden. Både fordi den er nem og hurtig at lave, og fordi ingredienserne består af dåser, som vi altid har på lager og grønsagerne kan udskiftes med, hvad der nu engang er i køleskabet. Og fordi peanutbutter curry smager vidunderligt og er dejligt mættende på grund af kikærterne.
Det er altså en ægte skål comfort food, der bliver serveret i en hyggelig skål med ris, friske limebåde og drysset med lidt peanuts.
Vegetarret
En anden fordel ved peanutbutter curry er, at det er en vegetarret. Derfor egner retten sig perfekt til en kødfri dag eller bare som almindelig hverdagsmad, hvor man ikke behøver at spise kød.
Og retten mætter, som sagt, skønt, selv om der ikke er kød i. Vi laver den ofte til et par dage, og det er nemt at lave en dobbeltportion. Det er jo så dejligt at have mad til en ekstra dag. Det giver en dag med lidt ekstra fritid og mulighed for at lave andre ting.
Opskrift på peanutbutter curry med kikærter
Opskriften er simpelthen så nem og retten laves på ganske kort tid. Vil du servere ris til, så start med at sætte dem over at koge. Derefter kan du lave curry’en, og så passer det med, at det hele er færdigt på samme tid. Voilà!
Søger du inspiration til andre lækre vegetarretter eller comforfood, så tjek gerne mine mange andre opskrifter, fx disse:
Daal – opskrift på indisk dhal
Se alle opskrifter på vegetarretter
Peanutbuttercurry med kikærter
Ingredienser
- 2 spsk olie
- 2 fed hvidløg
- 1 stort løg
- 1 rød peberfrugt
- 2 tsk paprika
- 1 tsk stødt koriander
- 1/2 tsk cayennepeber
- lidt chiliflager
- 400 g kokosmælk (1 dåse)
- 1 bouillonterning
- 4 spsk peanutbutter
- 2 spsk tomatpuré
- 400 g kikærter (1 dåse)
- limesaft
- salt og peber
Servering
- friske limebåde
- frisk koriander
- peanuts
- ris eller lign., naanbrød eller andet lækkert brød.
Sådan gør du
- Pres de to hvidløgsgfed og snit løg og peberfrugt i grove stykker.
- Varm olien op i en gryde eller stor pande og svits hvidløg, løg og peberfrugt.
- Tilsæt krydderierne.
- Hæld kokosmælk, bouillonterning, peanutbutter og tomatpuré i gryden og sørg for at røre peanutbutteren godt ud, så det smelter i kokosmælken. Lad gryden stå og småsimre i 3-4 minutter, til kokosmælken er tyknet lidt og du har en jævn sauce.
- Tilsæt kikærterne og varm dem op i saucen.
- Pres limesaft over gryderetten og server straks med ris eller brød samt friske limebåde, frisk koriander og peanut til at drysse over.