Disse lækre quesadillas med sorte bønner og avocado er sprøde udenpå og fyldt med cremet avocado og smagfulde grøntsager. De smager fantastisk og er helt uden ost og kød – et godt alternativ på aftenbordet.
En mexikansk ret
På vores rejse til USA sidste år fik vi flere gange quesadillas – nogle bedre end andre – og vi er ret vilde med denne simple mexikanske ret. Efter hjemkomsten har vi lavet adskillige udgaver af quesadillas, både med og uden kød og ost, men dette her er en af vores favoritter.
Du kan lave quesadillas med almindelige tortillapandekager fra supermarkedet eller du kan lave dem selv. Hermed bestemmer du selv niveauet, og hvor hjemmelavet det skal være. Bruger du købe-tortillas, er det en virkelig hurtig gang aftensmad, og du kan endda tilberede grøntsagerne om morgenen, inden du tager på arbejde og lade dem trække i krydderierne til om aftenen. Så er det blot om at lægge pandekagerne sammen med avocado og grøntsager og stege dem på panden. Vupti – så er der aftensmad!
Opskrift på quesadillas med sorte bønner og avocado
- 6 store hvede-tortillas
- 3 modne avocadoer
- olivenolie til stegning
Grøntsagsfyld:
- 3 spsk. limesaft
- 3 spsk olivenolie
- 1 tsk agavesirup eller en anden sirup
- 1 spsk. stødt koriander
- 1/2 tsk chilipulver
- salt og peber
- 3 fed hvidløg
- 1 rød peberfrugt
- 1 rødløg
- 1/2 frisk chili
- 1 lille dåse sorte bønner (drænet vægt: 150 g)
- frisk koriander eller persille
- evt. en god salsa og chilisauce til serveringen
Rør limesaft, olivenolie, sirup, koriander, chili, salt peber og hakket hvidløg sammen i en skål.
Snit peberfrugten i lange strimler, og skær løget og squashen i mindre tern. Hak den frisk chili helt fint.
Vend grøntsagerne i marinaden og det det stå og trække i en halv til en hel time.
Varm en gryde op og svits grøntsagerne, indtil marinaden er kogt væk og grønsager er møre – det tager små 5 minutter. Tag gryden af varmen og tilsæt bønner og hakket frisk koriander eller persille.
Skrab avocadokødet ud i en skål og mos det let med en gaffel. Smør det derefter på tortillapandekagerne, drys lidt salt og peber på og evt. lidt chilisauce. Fordel grøntsagsfyldet på tre af pandekagerne og “læg låg på” med resten af pandekagerne. Du kan også folde hver pandekage halvvejs.
Steg nu pandekagerne i lidt olivenolie på en pande og vend efter nogle minutter, når pandekagen ser sprød og gylden ud.
Server gerne disse quesadillas sammen med en god salsa eller lidt chilisauce.
God fornøjelse!