Tiramisu cookies er den perfekte efterårskage. De køligere dage, de gyldne blade og den hyggelige stemning kalder på noget varmt og trøstende, og hvad kunne være bedre end en småkage, der kombinerer alle de bedste elementer fra den klassiske tiramisu?
Tiramisu cookies
Tag skridtet videre fra traditionelle cookies med disse superlækre tiramisu cookies. De er en skøn blandning af den italienske dessertklassiker med espresso, mascarpone og kakao. En perfekt fusion af bitter og sød, cremet og sprød. Den slags, der fylder huset med duften af kaffe og chokolade, mens de bager i ovnen, og som straks får dig i efterårsstemning.
De er perfekte til at nyde med en god kop kaffe på en stille efterårseftermiddag, eller som en sød overraskelse til dine gæster. Og det bedste? De er lige så nemme at lave som de klassiske cookies, vi alle kender og elsker.
Opskriften du bare må prøve
At bage tiramisu cookies er simpelthen lige så tilfredsstillende som at spise dem. De kræver ikke de store komplicerede teknikker, men slutresultatet giver en følelse af at have mestret en bageteknik.
Du kan nemt forberede dejen og gemme den til senere. Måske har du ikke lyst til at bage en hel portion lige nu. Så triller du blot dejen til kugler og fryser dem ned. På den måde kan du hurtigt tage et par kugler ud af fryseren og bage friske cookies, når du har lyst til en lille snack – eller når du får uventede gæster.
Er du klar til at bage? Find ingredienserne frem, og lad duften af kaffe og kakao fylde dit køkken. Disse cookies vil uden tvivl blive en ny favorit hos dig, og måske endda en ny tradition i dit hjem, når efteråret ruller ind.
Får du lyst til at lave flere lækre småkager eller cookies, så find gerne inspiration i de mange andre opskrifter her på siden:
Uimodståelige peanutbuttercookies
Tiramisu cookies
Ingredienser
Cookiedej
- 110 g smør
- 80 g sukker
- 80 g brun farin
- 1 stk æg
- 230 g hvedemel
- 1 tsk vaniljesukker
- ½ tsk bagepulver
- ½ tsk natron
- 1 spsk instant kaffepulver
- ½ tsk salt
Mascarpone cream
- 180 g mascarpone
- 1 tsk vaniljesukker
- 90 g flormelis
- 20 g honning
- 1 ½ dl fløde
- 1 spsk kakaopulver til topping
Sådan gør du
Cookiedej
- Smelt først smøret ved lav varme, og lad det køle ned igen til stuetemperatur.
- Tilsæt smør og brun farin og pisk det godt sammen. Tilsæt derefter ægget og pisk yderligere.
- I en anden skål kan du nu blande mel, bagepulver, natron, instant kaffe og salt.
- Kom de tørre ingredienser i de våde ingredienser og rør det sammen, til dejen samler sig – ikke mere end det (det vil gøre dine cookies tørre fremfor chewy og lækre).
- Lav ca. 10-12 små kugler dej og læg dem på en bageplade, lad dem stå på køl i 30 min. til 1 time. Mens cookiedejen er på køl, kan du gå igang med mascaponecremen.
- Bag cookies'ne 5-6 stk ad gangen i 10-12 min. på 180 grader i varmluft.
- Lad cookies'ne køle af på en bagerist.
Mascaponecremen
- Start med at piske fløden stiv i en skål, men pas på med ikke at overpiske.
- Pisk resten af ingredienserne sammen i en anden skål og rør det forsigtigt sammen med fløden, så det bliver en let og luftig creme.
- Hæld cremen i en sprøjtepose og dekorer cookies'ne efter smag og behag.