Dette er en sommerlig citron-marcipankage med hyldeblomstcreme og brændt hvid chokolade, som er perfekt at lave i juni måned, hvor hyldeblomsterne blomstrer, men har du lavet hyldeblomstsaft til fryseren, kan du lave kagen året rundt.
En kage fyldt med smag
Dette er ikke bare en kage! Det er en kage, som er fyldt med smag i hver en bid. Citron og marcipan spiller utrolig godt sammen og fuldendes af smagen af hyldeblomster pakket ind i en lækker, blød creme og knasende sprød brændt, hvid chokolade.
Det er gylden kage både i udseende og smag, hvor farver og de forskellige smage er afstemt efter hinanden.
Citron-marcipankage med hyldeblomstcreme er lavet som en sommerkage, fordi smagen af citron og hyldeblomst er frisk og passer til en varm dag. Men kagen kan laves og serveres året rundt. Det kræver blot, at du har hyldeblomstsaft i fryseren, som du kan tage op og lave en hyldeblomstsirup af.
Opskrift på citron-marcipankage med hyldeblomstcreme
- 200 g smør
- 275 g sukker
- 4 æg
- 200 g marcipan eller kransekagemasse
- 275 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 stor sprøjtet citron eller to små
Hyldeblomstcreme:
- 2,5 dl fløde
- 0,5 dl hyldeblomstsirup
Pynt:
- 50 g hvid chokolade
- spiselige blomster, fx hornvioler eller stedmoder
- citronmelisse
Smelt smørret.
Rør smør og sukker sammmen, og tilsæt æggene 1 ad gangen. Rør godt.
Skær marcipanen i små stykker, og rør marcipanstykkerne i dejen. Rør, til dejen er nogenlunde glat og ensartet.
Kom hvedemel og bagepulver i dejen og rør godt.
Riv skallen af citronen og pres saften af den. Der skal være ca. 1/2 dl saft. Kom både citronskal og -saft i dejen.
Beklæd en springform (Ø 24 cm) med bagepapir, hæld dejen i og bag kagen ved 175 grader i ca. 40-45 minutter.
Afkøl kagen på en bagerist.
Hyldeblomstcreme: Pisk fløden til let skum og hæld tilsidst hyldeblomstsirup i, som du rører forsigtigt rundt i cremen. Målene er cirkamål. Hvis du gerne vil have mere creme på, pisker du blot mere fløde og smager til med hyldeblomstsiruppen.
Brændt, hvid chokolade: Hak den hvide chokolade groft og fordel stykkerne på et stykke bagepapir på en bradepande.
Sæt chokoladen i ovnen ved 175 grader i ca. 5 minutter, til chokoladen bliver mørk gylden. Lad chokoladen køle af.
Ved servering smører du hyldeblomstcreme på toppen af kagen og drysser med brændt, hvid chokolade. Pynt gerne med spiselige blomster og citronmelisse.
God fornøjelse!