Har du citronmelisse i haven, så lav din egen citronmelissesnaps – en gylden og smagfuld snaps, der kan drikkes, som den er, eller bruges i drinks, cocktails og velkomstdrinks.
Den dejlige duft af citronmelisse
Måske har du også citronmelisse i haven? Krydderurten breder sig lige som mynte, omend ikke helt på samme måde. Men hvad kan man egentligt bruge citronmelisse til udover at pynte desserter og kager (som citronmelisse er virkelig god til)?
Jo, faktisk er citronmelisse utrolig velsmagende i kolde og varme drikke og i drinks – og som snaps. Og har du først lavet snapsen, er der uendelige muligheder for at bruge den videre i nye kombinationer af drinks.
Citronmelissesnaps tager kun en to-tre dage at lave, så det er en hurtig proces, og der er vitterligt ikke meget arbejde ved det. Jeg laver en mindre flaske af kryddersnapsen hvert år, fordi jeg synes, den er så dejlig.
Opskrift på citronmelissesnaps (lille flaske)
- 35 cl klar og smagsneutral snaps, fx Brøndums
- ca. 30 citronmelisseblade
Pluk citronmelisseblade og læg dem til tørre i nogle timer på et stykke bagepapir på et bord eller kom dem i en dehydrator i en times tid.
Læg alle bladene i et sylteglas og hæld den neutrale snaps over og sæt låg på.
Lad kryddersnapsen trække i 2-3 dage. Den vinder ikke ved at stå i længere tid, sådan er det med de fleste kryddersnapse lavet på krydderurter.
Filtrer snapsen gennem et kaffefilter, som du putter i en tragt, ned i den flaske, du efterfølgende gerne vil opbevare snapsen i.
Jeg synes ikke, det er nødvendigt at søde snapsen, men vil du gerne give den en smule sødme, kan du komme en teskefuld honning i flasken og lade den trække en dag ekstra, inden du drikker den.
Sæt gerne snapsen på køl (hvis du bryder dig om det) og nyd den, hvor du almindeligvis ville servere snaps. Eller tag den med som en dram på din næste solnedgangstur til stranden.
God fornøjelse!