Disse cookies med tre slags chokolade er et sikkert hit hos både børn og voksne – alle kan lide dem, og du kan bruge dem til fødselsdag, til søndag eftermiddagshygge, til brunch eller måske til aftenkaffen.
Opskriften indeholder havregryn, hvilket giver disse cookies lidt mere “gods” og derfor mætter mere. Samtidig tilfører havregrynene kagerne en lækker sprød og karamelliseret smag.
I opskriften er der brugt tre slags chokolade, men hvis du kun ligger inde med en slags, bruger du bare det. Kombinationen af de tre slags chokolade, giver dog cookies, som ser enormt lækre og meget festlige ud. Den hvide chokolade er med til at understøtte den karamelliserede smag.
Opskrift på cookies med tre slags chokolade
(Opskriften giver ca. 50 cookies af mellem størrelse)
- 250 g smør
- 2 dl sukker
- 2 dl rørsukker
- 2 æg
- 500 g hvedemel
- 75 g havregryn
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. kogende vand
- 100 g mørk chokolade
- 100 g mælkechokolade
- 100 g hvid chokolade
Rør smør, sukker, rørsukker og salt sammen i en røreskål – enten med elpisker eller i en røremaskine. Tilsæt derefter æg og lad røre lidt. Tilsæt havregryn og mel lidt ad gangen til det hele er rørt ind i dejen.
Bland kogende vand og bagepulver sammen i en kop og hæld det i dejen.
Hak de forskellige slags chokolade og hæld dem i dejen. Rør kun et par omgange, så chokoladen ikke røres helt ud i dejen og farver den.
Sæt kagerne på plader – der kan være ca. 12 – 14 på hver. Mas dem godt ned, så de ikke bliver alt for tykke.
Bag dine cookies med det samme ved 180 grader i ca. 15 minutter. De skal være pæne brune i kanterne og ikke for blege i midten.
God fornøjelse!