Ansigtet

Olie-rensningsmetoden til dit ansigt

Olie cleansing af ansigtet

Med olie-rensningsmetoden til dit ansigt kan du stoppe med at bruge penge på dyre renseprodukter til dit ansigt. For det er faktisk helt unødvendigt og i virkeligheden ikke særlig sundt for huden.

Hver gang, vi bruger sæbeprodukter på huden, ødelægger vi hudens naturlige olieproduktion. Når vi fjerner hudens naturlige talgproduktion, begynder den at overproducere, og så er det, vi får hudorme, bumser og tilstoppede porer.

Fjern fedt med fedt

Med olie-rensningsmetoden tilfører du din hud olie samtidig med, at du renser hudens beskidte udskilte olie af. Og du får en smuk, glansfuld og babyblød hud ud af det. Der er ingen kemikalier involveret, og ingen udtørrende sæbe.

Metoden fungerer sådan, at du masserer olie i ansigtet og bruger det til at fjerne make-up og dagens skidt og forurening, hvorefter du vasker olien af med en vaskeklød opvredet i varmt vand. Du vil blive forbavset over, hvor effektivt, det er.

Hvilken olie skal du bruge?

Du kan bruge hvilken som helst slags olie, du har til at stå i køkkenet eller på badeværelset. Det vigtigste er, at din hud reagerer godt på olien, og derfor kan det være en god idé at eksperimentere lidt med forskellige olier.

Til min renseolie har brugt:

 • ricinusolie, som har en astringerende virkning på huden, hvilket vil sige, at den virker sammentrækkende på vævet og hjælper med at trække urenheder ud af huden.
 • mandelolie, som blødgør og smidiggør huden og samtidig har en antiseptisk virkning
 • nogle få dråber pebermynteolie, som virker kølende, forfriskende og antiseptisk
 • grapefrugtolie, som er god mod acne og fedtet hud, og som virker sammentrækkende på huden

De æstetiske olier er valgt for deres virkning, men lige så meget på grund af deres duft. Det er nemlig vigtigt, at duften “taler til dig” – det skal jo være en lækker oplevelse at rense huden.

Du behøver ikke tilsætte æstetiske olier – almindelig olie kan sagtens gøre det, men selve duften har selvfølgelig også en virkning på dig.

Olie-rensningsmetoden

Sådan renser du dit ansigt med olie-rensningsmetoden

 1. Hav din olie klar. Find en ren vaskeklud frem, tænd for det varme vand og lad det løbe til det er varmt.
 2. Plask lidt vand i dit ansigt. Det er helt unødvendigt at rense makeup af først, det lader du bare sidde.
 3. Hæld nu olie ud i dine hænder, ca. det der svarer til en teskefuld, og masser det blidt ind i ansigtet – også på øjnene for at fjerne makeuppen. Masser i et til to minutter og lad derefter olien sidde i ansigtet et halvt minuts tid.
 4. Skru nu op for det varme vand – det skal være betydeligt varmere, end du formentligt plejer at have det til dit ansigt. Skyl nu vaskekluden under det meget varme vand, vrid den let og vask nu olien af. Mascara, øjenskygge og andet makeup går af så let som ingenting.
 5. Tør ansigtet.
 6. Smør evt. lidt ansigtsolie på efterfølgende – også på øjenvipperne.
 7. Voilá – dit ansigt er afrenset, al makeup er fjernet, og din ansigtshud er blevet tilført masser af fugt og er babyblød.

Du skal være opmærksom på, at det sædvanligvis tager et par uger, før din hud har vænnet sig til den nye “kost” – derfor kan du godt opleve, at du slår en smule ud med bumser og urenheder. Men det skulle gerne fortage sig efter et par uger. Ellers prøv at benytte andre olier som fx jojobaolie, avokadoolie, solsikkekerneolie, arganolie eller abrikoskerneolie.

God fornøjelse med det – jeg håber, du bliver lige så glad for denne afrensningsmetode, som jeg er.

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

4 Kommentarer

 • Svar Betina 6. marts 2015 kl. 21:46

  Så dejligt at du skriver om alle de her produkter der er meget sundere for os og miljøet at bruge.. Jeg læser ivrigt med

  • Trine Ellegaard
   Svar Trine Ellegaard 6. marts 2015 kl. 22:28

   Hej Betina

   1000 tak – dejligt at høre. Sammen kan vi skabe en grønnere verden gennem en grønnere hverdag 🙂

   Mange hilsner Trine

 • Svar Astrid B 22. maj 2019 kl. 10:01

  Dejlig nem og læsevenlig artikel. Har læst omkring castor olie (vel det samme som ricinusolie?) i forhold til min uren hud. Ricinusolie til huden læste jeg på castorolie.dk også skulle virke fugtgivende, men dejligt med ekstra info fra dig. Ved du om ricinusolie til håret vil være en god ide? Har tendens til tørt hår og lidt skæl i hovedbunden? Igen tak 🙂 Vh Astrid

  • Trine Ellegaard
   Svar Trine Ellegaard 22. maj 2019 kl. 22:26

   Kære Astrid

   Tak for de venlige ord 🙂

   Castorolie er nemlig ricinusolie. Jeg bruger selv ricinusolie hver dag. Det er en olie, som er lidt mere tør i det, og det kan jeg personligt godt lide. Jeg bruger den fx til at fjerne makeup med, og ja, jeg har faktisk også brugt den til håret. Dog ikke i hovedbunden, men i hårets spidser (jeg tenderer nemlig mere til fedtet hår end tørt hår).

   Jeg ville ikke tøve med at prøve det, hvis jeg var dig. Det er jo en naturlig olie, og hvis du synes, den fedter håret for meget, så stopper du bare igen. Hvis det var mig, tror jeg, jeg ville prøve at putte lidt olie i hovedbunden om aftenen, inden jeg gik i seng, og så vaske det ud med shampoo næste morgen. For det kan hurtigt blive en fedtet omgang ellers.

   Nogle ville nok sige, at du skal passe på med at ødelægge din naturlige fedtproduktion i hovedbunden, men samtidigt er det jo irriterende med skæl og tør hovedbund. Prøv det, og se, hvordan hovedbund og hår reagerer på det. Hvis ikke det føles godt, er der heldigvis meget andet, du kan bruge olien til 🙂

   Held og lykke med det,

   Trine

  Skriv en kommentar