Grillmad er bare noget af det bedste, og disse grillede svampe med fetaost og squash passer næsten til enhver grillmenu og er en lækker lille delikatesse at lave.
Grøntsager på grillen
Det handler om at være kreativ, når man skal grille, så man ikke ryger i den samme grillmenu hver eneste gang. Udgangspunktet er næsten altid kød, men der er så mange dejlige grøntsager at grille, og så mange små retter, der er værd at lave over grillen.
Grillede svampe med fetaost og squash er en af dem, og måske er du heldig at have squash i haven lige nu. Måske har du dem endda i store mængder. Squash er den mest lækre og velsmagende grøntsag, og den passer godt sammen med markchampignoner og feta. Der er ikke rigtigt nogen af de tre hovedbestanddele, der larmer, men de forener sig i smuk og blid harmoni.
Den lille ret kan du lave som tilbehør på grilltallerkenen, som en slags lille grillforret, eller lade den fylde mere i et grønt måltid. Uanset hvad smager de grillede svampe dejligt – også i selskab med grillede dadler med serrano og mascarpone. Og så er de meget nemme at lave!
Opskrift på grillede svampe med fetaost og squash (4 personer)
- 1 bakke markchampignoner
- salt og friskkværnet peber
- olivenolie
- ca. 75 g fetaost
- 1 lille squash
Rens champignonerne og fjern stokken på dem.
Krydr dem med salt og friskkværnet peber og pensl dem med lidt olivenolie.
Fyld hullet, hvor stokket har siddet, ud med fetaost.
Skær lange, tynde skiver af squashen på langs med en kartoffelskræller, og vikl en skive om hver champignon.
Grill champignonerne – først i et minuts tid med ostesiden nedad og derefter 3-4 minutter på den anden side.
Server de grillede svampe med det samme og drys gerne lidt flagesalt og friskkværnet peber over lige inden servering.
God fornøjelse!