Denne dejlige tærte med grønne asparges er nem at lave, smager skønt og er dejligt mættende. Den vegetariske aspargestærte er fyldt med gode sager og er perfekt både som aftensmad eller som en god grøn frokosttærte. Lav gerne tærten med friske asparges fra haven.
Vegetarisk tærte med grønne asparges
Grøn aspargestærte er en frisk og skøn tærte at lave til aftensmad eller som frokosttærte. Den er vegetarisk, men kan sagtens krydres med et par ristede stykker serranoskinke eller lignende.
Tærten laves med friske grønne asparges og rødløg, og fyldet består blandt andet af ricottaost rørt op med æg , fløde og dijonsennep, hvilket giver en dejlig fast og mættende tærte. Og der er nu ikke noget som en grøn tærte, der mætter. Samtidigt smager tærten godt både varm og kold.
Ricotta er en dejlig mild, cremet og lækker ost, som er god at bruge i madlavningen. En af vores yndlingspastaretter er fx denne spaghetti med bagte tomater og ricotta. Ricotta bidrager med en mild umamismag i al sin italienske enkelthed og er samtidigt dejligt mættende at bruge i maden.
Opskrift på grøn aspargestærte
Neden for finder du opskriften på den dejlige tærte med grønne asparges. Brug gerne friske asparges fra haven eller køb dem i supermarkedet eller hos grønthandleren, når de er i sæson. I tærten her på billederne er aspargesene lagt i fuld længde, hvilket ser både smukt og indbydende ud. Du kan dog sagtens skære aspargesene i mindre stykker i stedet, hvis det skal gå lidt hurtigt. Og der er intet i vejen for også at blande lidt hvide asparges i.
Har du masser af grønne asparges til rådighed, så kan det i øvrigt være, at du også vil finde inspiration i disse udvalgte opskrifter med asparges:
Grønne asparges med serranoskinke
Hvide asparges med lavendelvinaigrette
One pot pasta med kylling, bacon og grønne asparges
Se alle opskrifter på vegetarretter
Grøn aspargestærte
Equipment
- 1 Tærteform
Ingredienser
Tærtedej
- 100 g hvedemel
- 25 g rugmel
- 75 g koldt smør
- 2-3 spsk koldt vand
- 1 æg
Fyld
- 350-400 g friske grønne asparges
- 2 løg
- 1/2 rødløg
- 4 æg
- 1,5 dl fløde
- 250 g ricotta
- 1 stor tsk dijonsennep
- havsalt og friskkværnet peber
Pynt
- evt. frisk timian til pynt
Sådan gør du
Tærtedej
- Bland hvedemel og rugmel sammen og hak smørret i. Tilsæt vand og æg for at samle dejen.
- Ælt dejen hurtigt sammen – enten på røremaskine eller i hånden.
- Saml dejen i en flad cirkel, kom film om og læg den i køleskabet i mindt en time.
Fyld
- Rens aspargesene og knæk eller skær den nederste træge ende af.
- Skræl løgene, skær dem i halve og snit fine skiver.
- Finhak det halve rødløg.
- Pisk æggene sammen med fløden og vend derefter ricotta og dijonsennep i. Tilsæt havsalt og friskkværnet peber.
Samling af tærten
- Rul tærtedejen ud og læg den i en smurt tærteform. Skær kanterne til med en kniv.
- Læg løgskiverne i bunden af tærten og hæld derefter æggemassen i.
- Læg aspargesene på række oven på æggemassen sådan, at de skiftevis vender med hovedet til den ene og den anden side af tærten. Pres dem en lille smule ned i fyldet, men så de stadig er synlige og ikke helt dækket af æggemassen.
- Drys finthakket rødløg over aspargesene og krydr med salt og peber.
- Bag tærten i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 45-50 minutter, til tærten er smuk gylden og fast, når du trykker på midten.
- Tag tærten ud af ovnen og lad den hvile i 5 minutter, inden servering. Pynt med frisk timian.