Denne is med solbær og chokolade smager himmelsk og er nem at lave – hele året. Det er en parfaitis, så du skal ikke bruge en ismaskine, men kan blot sætte isen i fryseren, når du har rørt den sammen og tage den ud igen ved servering.
Smagen af solbær
Denne is med solbær og chokolade svarer til, hvad vi førhen kaldte en eskimois. Det gør vi ikke længere. Men skidt pyt med navnet, for det handler om isen og hvor godt netop denne kombi af solbær og chokolade i is smager.
Solbær har en guddommelig smag, det ved alle, men i kombination med mørk chokolade og parfaitis har vi at gøre med noget, som er virkelig svært at modstå. Isen er helt perfekt at servere på en varm sommerdag. Og den smager også fremragende som dessert eller som supplement til fx en hjemmebagt lun æblekage.
En parfaitis
Isen er nem at lave, fordi du ikke bruger en ismaskine. Isen er en såkaldt parfaitis, der laves på fløde. En parfaitis er kendetegnet ved, at ismassen ikke varmes op og at fløden piskes stiv, hvilket giver en naturlig luftig og cremet is.
Og har du først lavet solbærsyltetøj, kan du i princippet lave isen hele året rundt. Man kan selvfølgelig snyde med solbærrene, hvis man ikke orker selv at lave syltetøjet. Har du frosne bær i fryseren, kan du lave syltetøjet på hvilken som helst tid på året. Det er altid godt at have bær på lager. Og isen smager lige så skønt til nytår, som den gør på en varm sommerdag.
Opskrift på is med solbær og chokolade
Isen med solbær og chokolade er virkelig hurtig at lave, og skal du servere den som dessert for middagsgæster, kan du lave den i god tid i forvejen. Da det er en parfaitis, skal isen helst have lov til at blive helt gennemkold i fryseren – i mindst 4 timer – inden den er klar til servering. Så lav gerne isen dagen før, du skal bruge den.
Får du lyst til at lave flere lækre ting med solbær, så find meget gerne inspiration i mine mange andre solbæropskrifter:
Panna cotta med ribs og solbær – opskrift med havens bær
Is med solbær og chokolade
Equipment
- 1 form, fx en brødform på ca. 1,5 l.
Ingredienser
- 4 æggeblommer
- 75 g sukker
- 1-2 tsk vaniljesukker
- 4 dl fløde
- 1,5 dl solbærsyltetøj
- 100 g mørk chokolade
Sådan gør du
- Pisk æggeblommer sammen med sukker og vaniljesukker, til æggemassen er lys og luftigt.
- Pisk fløden stiv, men så den stadig er lidt blød. Fløden må endelig ikke være alt for stiftpisket.
- Vend forsigtigt æggemassen i fløden med en dejskraber og sørg for primært at røre én vej rundt, så du ikke rører luft ud af fløden.
- Når det er blandet godt, hælder du det i en form, evt. beklædt med bagepapir.
- Smelt chokoladen over et vandbad.
- Hæld solbærsyltetøj ud over ismassen og derefter halvdelen af den smeltede chokolade. Stik en kniv eller en spiseske ned i ismassen og kør den et par omgange igennem isen, så syltetøj og chokolade fordeler sig ned i isen, uden det bliver decideret rørt ind i isen.
- Fordel resten af den smeltede chokolade i fine streger ovenpå isen.
- Dæk isen til og sæt den i fryseren i 3-4 timer, inden du serverer den.