Kanel er indbegrebet af hygge, og disse kanelsmåkager er perfekte til enhver hyggestund. De er nemme at bage og bliver næsten helt cookie-agtige. Store og lækre og fulde af kanelsmag. Nyd dem som en julesmåkage eller året rundt til en kop te eller kaffe.
Duften af kanel
Kanelsmåkager er de lækreste og nemmeste småkager at bage.
I verden af bagværk er der få ting, der kan måle sig med den fortryllende duft af kanel, der spreder sig fra ovnen. Kanelsmåkager er ikke kun en klassisk julesmåkage, men kagerne er også en lækkerbid, der kan nydes hele året rundt. Særligt om efteråret. Giv dem evt. en smule friskhed ved at tilføje lidt revet appelsin- eller citronskal.
Bag småkagerne året rundt
Selv om kanel er et julet krydderi, så er det samtidigt et af de krydderier, vi gerne nyder året rundt. Det er et alsidigt krydderi, og kanel haraltid været kendt som et krydderi med en enestående evne til at vække sanserne og sprede hygge. Udover den karakteristiske søde og krydrede smag tilføjer kanel en hjertevarmende dimension til enhver ret. Den beroligende duft og den unikke smag gør kanel til et uundværligt element i bagning, og kanelsmåkager er en skøn måde at fremhæve denne fantastiske krydderismag.
Kanelsmåkagerne kan spises året rundt. Server kanelsmåkager med et lag fløjlsblød karamel og en kop varm æblecider for den perfekte efterårsstemning. Eller nyd kanelsmåkagerne med et strejf af citron eller appelsin for at bringe forårets friskhed ind i bagværket. I vintermånederne kan småkagerne være et varmt og indbydende supplement til dine yndlings varme drikke. Og selv om sommeren vil disse småkager kunne nydes med et koldt glas iste, hvor småkagens krydrede smag vil give en forfriskende kontrast.
Opskrift på kanelsmåkager
Kanelsmåkagerne er nemme at lave. Dejen røres sammen på en røremaskine og er en temmelig blød dej. Lad gerne dejen “sætte sig” på køl en halv times tid, inden den trilles til store kugler og sættes på bageplade. Sæt småkagerne i ovnen, og når der er et par minutter tilbage af bagetiden, trykker du midten af småkagerne ned med en gaffel, så de bliver flade.
Får du lyst til at bage flere lækre julesmåkager, så find gerne inspiration i mine mange andre småkageopskrifter:
Juleamaretti – julede mandelsmåkager
Se alle opskrifter på julesmåkager
Kanelsmåkager
Ingredienser
- 300 g smør, stuetempereret
- 100 g sukker
- 120 g brun farin
- 140 g lys sirup
- 2 æg
- 1 tsk natron
- 2 tsk vaniljesukker
- 5 tsk stødt kanel
- 400 g hvedemel
Sådan gør du
- Pisk stuetempereret smør sammen med sukker, brun farin og lys sirup.
- Tilsæt æggene et ad gangen og pisk videre til en luftig smørcreme.
- Bland natron, vaniljesukker og stødt kanel sammen i hvedemelet og bland det forsigtigt i smørcremen til en blød dej.
- Stil dejen køligt i en halv time.
- Tril dejen til kugler med ca. 2-3 cm I diameter og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lav god afstand mellem kuglerne, da de flyder ud.
- Bag kanelkagerne I ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 12-14 minutter. Når der er ca. 3 minutter tilbage af bagetiden, trykker du dem flade med en gaffel, så der danner sig et fint mønster på toppen af kagerne.
- Bag kagerne færdige og lad dem køle af på en bagrist, før du pakker dem i tætsluttende dåser eller opbevaringsglas.