Gylden, smuk og smagfuld er, hvad der beskriver en mirabellesirup bedst. Den smager fantastisk på kager og pandekager, på is og på græsk yoghurt .
Koncentreret sensommer
Sirup er nærmest koncentreret smag, og med mirabellesirup er den en smag af sensommer, man koger ind. Det er en god sirup, fordi den har en syrlighed over sig, der stadig er tydelig trods store sukkermængder.
Mirabellesirup laves i en håndvending og som det er tilfældet med de fleste sirupper, så passer siruppen det meste af tiden sig selv. Derfor kan man sagtens lave en sirup i baggrunden, mens man er i gang med andre ting i køkkenet. Jeg ser det ofte som en slags ekstrating, jeg lige producerer.
Når du laver siruppen, skal den selvfølgelig koges ind, men pas på ikke at koge for længe. Mirabellesirup kan snyde lidt, fordi der faktisk er en koncentreret mængde pektin i, og får siruppen lov til at koge for længe, vil den gelere i stedet for at blive til en sirup – en meget sød gelé, vel at mærke. Så sørg for jævnligt at lave en lille test ved at komme en lille skefuld sirup på en kold tallerken og sætte den i køleskabet et minuts tid – så kan du hurtigt se, hvor tyk den er blevet.
Opskrift på mirabellesirup
Lige nedenunder finder du opskriften på den nemme sirup med den skønne smag af mirabeller og sensommer. Siruppen kan holde sig i flere uger og sikkert også længere – opbevar den gerne i køleskabet, hvis du ikke bruger den dagligt. Vi har gerne fast en sirup stående på køkkenbordet til at søde yoghurt, smoothies og lignende med .
Find inspiration til, hvad du skal spise din mirabellesirup sammen med her:
Pandekager – vores bedste familieopskrift
Mirabellesirup
Equipment
- Glasflaske
Ingredienser
- 500 g mirabeller
- 3 dl vand
- 4 dl sukker
Sådan gør du
- Vask mirabellerne og kom dem i en gryde sammen med vandet.
- Lad mirabellerne koge i 10-15 minutter, indtil de er helt møre.
- Hæld vandet fra mirabellerne gennem en sigte og ned i en mindre gryde. Tryk let på frugterne, men vær opmærksom på, at du ikke presser mirabellemosen igennem, men kun får saften med.
- Tilsæt sukker i gryden og bring langsomt siruppen i kog. Lad den simre i ca. 15-20 minutter, til den begynder at tykne. Er du i tvivl, om siruppen er tyknet nok, kan du tage en skefuld på en kold tallerken og sætte i køleskabet. Efter et par minutter vil den være så afkølet, at du kan se siruppens konsistens.
- Jo længere tid en sirup koger, jo tykkere vil den blive. Hvis du synes, at den er lige tynd nok, så kog den ind i længere tid, og hvis du omvendt synes, at siruppen er blevet for tyk, så tilføj lidt vand, giv den et nyt hurtigt opkog og tag den af varmen.
- Når siruppen er færdig, hælder du den på et rent, skoldet sylteglas eller -flaske.
- Bruger du siruppen dagligt, kan du fint opbevare den ved stuetemperatur, men bruger du den ikke i et stykke tid, så sæt den på køl.
2 comments
Hvor længe tror du ca den kan holde i køleskab?
Hej Mia
Det er ikke altid så nemt at give et klart svar på, hvor længe sirup kan holde sig, men hvis du har holdt en god hygiejne, så ville den nemt kunne holde sig i mindst 6-12 måneder. Jeg har faktisk stadig en mirabellesirup fra sidste år stående, som jeg stadig bruger af en gang imellem, og den fejler intet 🙂
Mange hilsner Trine