Hjemmelavet nougatis på fløde med mandelkrokant i karamel er en udsøgt isoplevelse, der forener den delikate smag af cremet flødeis med knasende karamel og ristede mandler. Denne himmelske kombination af sødme og knasende teksturer skaber en flødeis, der er svær at modstå.
Flødeis med mandelkrokant
Man burde unde sig selv at lave hjemmelavet nougatis mindst én gang hver år. For denne is smager simpelthen fantastisk. Den knasende karamel med mandelsmag i den cremede flødeis – mums!
Og det bedste er, at isen kan laves på næsten ingen tid. Når først mandelkrokanten er lavet, tager det blot 10 minutter at røre isen sammen. Det er virkelig let og med meget få ingredienser. Nogle gange er det mest simple bare det mest lækre.
Nougatisen behøver efter min mening ingen tilbehør, men smager vidunderligt, som den er.
Parfaitis
Denne nougatis laves som en klassisk parfaitis med fløde, æggeblommer og sukker, hvilket gør den cremet og lækker. Isen laves helt uden ismaskine, og derfor er den nem og hurtig at lave.
For at fremstille parfaitis piskes æggeblommerne godt sammen med sukker, indtil de bliver lette og luftige. Denne blanding tilføjes derefter den piskede fløde, hvilket resulterer i en cremet og fyldig base. Herefter kan man eksperimentere med smag. Man kan fx tilsætte vaniljekorn for en klassisk smag, chokolade for en dyb og raffineret karakter eller frugtpuré for en frisk og frugtagtig note.
Opskrift på nougatis
Start med at lave mandelkrokanten og lad den køle helt af, inden du rører iscremen sammen. Du kan sagtens lave mandelkrokanten dagen i forvejen, hvis du vil være godt forberedt. Husk at holde lidt af krokanten tilbage, når du rører den i cremen, så du har noget at drysse på toppen. Det får isen til at se ekstra indbydende ud.
Får du lyst til at lave mere hjemmelavet flødeis, så find gerne inspiration i mine andre isopskrifter:
Nougatis
Equipment
- 1 Fryseegnet beholder
Ingredienser
Mandelkrokant
- 75 g mandler
- 200 g sukker
- et lille nip salt
Flødeis
- 5 dl piskefløde
- 100 g sukker
- 5 æggeblommer (pasteuriserede)
Sådan gør du
Mandelkrokant
- Smut mandlerne, og rist dem i ovnen ved 200 grader i 5-10 min, indtil de er smukt gyldne.
- Lad mandlerne køle lidt af, og hak dem derefter i mindre stykker.
- Smelt sukkeret til karamel i en pande.
- Når karamellen er klar i udseende (og det er tydeligt, at al sukkeret er smeltet), tilsættes et nip salt og mandelstykkerne. Tag panden af varmen og rør det hurtigt sammen.
- Hæld karamelmassen ud på et skærebræt beklædt med bagepapir, og lad det køle helt af.
- Hak krokanten i små stykker.
Flødeis
- Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt.
- Pisk fløden stiv i en separat skål, men overpisk ikke.
- Vend forsigtigt æggemassen og hakket mandelkrokant i fløden. Hold lidt mandelkrokant tilbage til toppen.
- Hæld iscremen i en beholder og bank beholderen let ned i bordet, så alle lufthuller i isen forsvinder.
- Drys med det sidste mandelkrokant. Dæk beholderen til med et låg og frys isen til næste dag (eller min. 4 timer).