One pot pasta med kylling er en nem og utrolig lækker ret at lave på en hverdag, hvor der ofte ikke er så meget tid til at svinge de store grydeskeer. Pastaen er cremet og fyldt med gode sager, så du går helt sikkert mæt fra bordet.
Nem aftensmad
Nogle gange må det bare godt være nemt, og det er de fleste pastaretter i princippet. Derfor er det sikkert også noget, der bliver lavet i stor stil rundt om i hjemmene. Især på de der hverdagsaftener, hvor man kommer træt hjem fra arbejde og bare ikke orker at skulle til at lave mad til hele familien.
One pot pasta med kylling laves i én gryde, så der er næsten ingen opvask bagefter. Pastaen koges op i mælk, som pastaens stivelse langsomt jævner. På den måde får du en cremet pastaret, som ikke er lavet på fløde, hvilket jeg også tænker er et plus for de fleste på en hverdag (selv om flødepastaretter er lækre).
Opskrift på one pot pasta med kylling, bacon og grønne asparges (4-6 pers.)
- 200 g bacon
- 500 g kyllingefilet eller kyllingebryst
- 250 g asparges
- 1 stort løg
- 2-3 fed hvidløg
- 4-5 soltørrede tomater i olie
- 1 1/4 liter mælk
- 500 g pasta
- parmesan eller en anden hård ost med smag
- frisk rosmarin
- stødt paprika
- salt og friskkværnet peber
Forarbejde:
Skær kyllingen ud i mindre stykker.
Vask og snit aspargesene i mundrette stykker og pil og snit løget i tynde både.
Skræl hvidløgene og snit dem i fine små stykker.
Skær de soltørrede tomater i små stykker.
Så er du klar til at gå i gang med din one pot pasta:
Svits bacon i en stor gryde (hvor du har låg til). Når baconen har taget en smule farve tilsætter du kyllingestykkerne. Steg kyllingen med i nogle minutter, til kyllingen er mere eller mindre gennemstegt. Krydr med paprika og friskhakket romarin. Tag så kyllingestykkerne op af gryden og opbevar dem i en skål ved siden af.
Tilsæt nu asparges og løg og svits dem i et minut eller to sammen med baconen. Tilsæt hvidløg og hakkede soltørrede tomater. Tilsæt lidt salt og friskkværnet peber.
Hæld nu mælken i gryden og lad den komme i kog. Rør godt i gryden imens, så den ikke brænder på.
Når mælken koger, tilsætter du pastaen og lader det hele stå og koge med låg på. Skru så langt ned for blusset, som du kan, uden at pastaen går ud af kog. Rør jævnligt i gryden, så pastaen ikke sætter sig i bunden.
Efter 15-20 minutter vil din one pot pasta begynde at blive dejligt cremet. Nu tilsætter du kyllingen igen og lader den koge med de sidste par minutter sammen med revet parmesan eller en anden hård, men smagfuld ost.
Når både pasta og sauce har den rette konsistens, er den klar til servering. Hold øje med den her til sidst, så du ikke giver den for meget, så bliver den let træls. Pastaen skal stadig have bid, og saucen skal stadig lægge sig om pastaen som var det en fløderet.
Server din one pot pasta med kylling med hjemmebagte flutes og pynt med friske krydderurter og lidt revet ost på toppen.
God fornøjelse!