Det er simpelthen så nemt at lave denne dessert med brombær, og så smager den vidunderligt. Panna cotta med brombær er en rigtig sensommerdessert med en utrolig smuk farve og en intens smag af de krydrede vilde sorte bær.
Pink sensommerdessert
Panna cotta med brombær er nærmest sådan en dessert, som man spiser med øjnene, for den er simpelthen så flot med sin smukke pink farve. Og så smager den skønt af sensommerens vilde brombær.
Panna cotta er en lækker italiensk dessert, som egentligt betyder kogt fløde og er en slags budding med smag. Den er ganske nem at lave, for man koger faktisk bare fløde op med sukker og en smagsgiver, hvorefter man tilsætter gelatine i form af husblas for at gøre buddingen stiv. Resultatet er en lækker cremet dessert, som er knap så blævrende som almindelig budding, og hvor smagen får lov til at fylde det hele.
Dessert med brombær
Denne panna cotta får en ekstra lækker og intens brombærsmag, fordi den serveres med en sauce af brombærkompot. Og disse to ting går altså virkelig godt sammen. Har du ikke tid eller overskud til også at lave en brombærkompot (selv om det er ret nemt og hurtigt), så kan du nøjes med at servere panna cottaen med friske brombær sammen med nogle grønne blade og evt. en spiselig blomst eller to.
Se alle opskrifter på desserter
Opskrift på panna cotta med brombær
Opskriften på denne dejlige sensommerdessert med brombær finder du lige nedenfor. Husk først at lave en brombærkompot.
Du finder den nemme opskrift på brombærkompot her.
På billederne har jeg vendt panna cottaerne ud, og det er altså ikke særlig svært, selv om det selvfølgelig er nemmere blot at servere den italienske budding i et dessertglas og hælde kompotten henover. Alt, hvad der skal til, for at få panna cottaerne vendt ud, er en skarp kniv og noget varmt vand. Og det er selvfølgelig forklaret i opskriften.
Er du vild med brombær? Hvis du har plukket en masse vilde brombær eller har brombær i haven, så kan det være, at disse opskrifter med brombær også vil kunne inspirere dig:
Brombærmarmelade med mandler og appelsin
Brombærclafoutis med hvid chokolade
Se alle opskrifter med brombær
Panna cotta med brombær
Equipment
- 6 glas eller dessertskåle
Ingredienser
- 250 g friske brombær
- 4 blade husblas
- 2 dl sødmælk
- 4 dl fløde
- 100 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
Pynt
- brombærkompot
- friske brombær
- mynte- eller citronmelisseblade
- spiselige blomster, fx lilla mynteblomster
Sådan gør du
- Start med at lave en brombærkompot.
- Skyl brombærrene nænsomt under en blød stråle og lad dem dryppe af i en si eller et dørslag.
- Kom husblas i en skål med koldt vand i ca. 10 min, indtil de er bløde.
- Kom brombær i en lille gryde sammen med sødmælk og giv dem et opkog, så bærrene bliver bløde.
- Blend bærblandingen med en stavblender og hæld igennem en finmasket si.
- Kom brombærmælken i en gryde sammen med fløde, sukker og vaniljesukker og varme blandingen op, mens du pisker en gang imellem. Giv til sidst blandingen et meget kort opkog. Sluk for gryden og lad blandingen stå og trække i 5 minutter. Rør en gang i mellem, så fløden ikke trækker skind.
- Klem vandet af husblassen og opløs den i den stadig varme fløde. Rør stille med et piskeris, så du ikke får pisket luftbobler ind flødeblandingen.
- Fordel blandingen i de glas eller dessertskåle, du har udvalgt, og sæt dem i køleskabet i mindst 2 timer og gerne længere, til panna cottaen er stivnet og er helt fast på toppen.
Servering og pynt
- Vend panna cottaerne ud på dybe tallerkener. Det gør du ved først at skære med en tynd skarp kniv rundt langs kanten af dessertskålen, så panna cottaen løsnes. Derefter dypper du skålen ned i kogende eller meget varmt vand i ca. 20-30 sekunder, hvorefter du vender panda cottaen ud på tallerkenen.
- Læg brombærkompot rundt langs panna cottaen og pynt med friske bær, mynte- eller citronmelisseblade og evt. en spiselig blomst. Server med det samme.
- Har du lavet panna kotten i dessertglas, hælder du blot en skefuld brombærkompot på toppen og pynter med friske bær, mynte- eller citronmelisseblade og evt. en spiselig blomst