Disse pebernødder med anis er sprøde og lækre og med en dejlig krydret smag. Smagen af anis kommer, mens man spiser pebernødden, og det gør smagen elegant og enorm interessant. Pebernødderne er bagt i en ruf og er et dejligt alternativ eller supplement til den mere klassiske pebernød.
En sprød bid i munden
Kan man lide kongen af Danmark-bolcher, vil man også elske disse pebernødder med anis med den indbydende lakridsagtige smag, som småkagen efterlader sig i munden.
Jeg er stor tilhænger af, at julesmåkagerne skal smage forskelligt, eftersom det stort set er de samme krydderier, vi kommer i dem alle sammen. Man skal aldrig være i tvivl om, hvilken småkage man spiser – den skal have sin egen smag på en eller anden måde. Det synes jeg, at disse anispebernødder har. Samtidig er de virkelig sprøde, hvilken jeg synes er en god kvalitet ved en småkage.
Julesmåkager til alle
Vi bager hvert år rigtig mange julesmåkager. Altså virkelig mange! Vi laver det til et par familie-hygge-dage og så bager vi løs fra morgen til aften. Og når vi er mange i køkkenet, går det også forholdsvis hurtigt med at bage. Den største udfordring er at få ovnen til at følge med – og ikke blive for træt i løbet af dagen. For på trods af julemusik og god stemning i køkkenet, kan det godt være lidt hårdt at bage småkager en hel dag.
Vi spiser dog ikke alle småkagerne selv – så ville vi vist kunne trille i januar – men gemmer blot lidt af hver portion. Resten fordeler vi i bøtter og dåser og forærer til bedsteforældre og kære, som, vi ved, ikke orker at bage selv mere. Alle skal have del i smagen af jul. Og julebag er da det bedste i verden.
Opskrift på pebernødder med anis
Opskriften på de sprøde pebernødder finder du lige nedenfor. Får du lyst til at bage mere, så husk at tjekke alle opskrifterne på julesmåkager ud. Mange af opskrifterne på de klassiske julesmåkager, er gamle opskrifter, som er gået i arv fra mine mormor og mor og er småkager vi elsker og ikke kunne forestille os ikke at skulle spise til jul. Her er et lille udvalg til inspiration:
Specier med chokolade og appelsin
Se alle opskrifter på julesmåkager
Pebernødder med anis
Ingredienser
- 200 g sukker
- 2 spsk sirup
- 250 g smør
- 1 æg
- 1 tsk stødt, hvid peber
- 1 stor tsk stødt ingefær
- 1 tsk stødt kanel
- 1 tsk stødt kardemomme
- 2 tsk stødt anis
- ca. 450 g hvedemel
- 2 tsk natron
Sådan gør du
- Rør sukker, sirup og smør sammen – gerne på en røremaskine eller i en foodprocessor.
- Tilsæt ægget og krydderierne.
- Bland mel og natron og rør det i dejen. Lige så snart dejen begynder at samle sig, slukker du for maskinen og samler dejen med hænderne.
- Form pebernødder på ca. 1-1,5 cm og sæt dem på en bagplade beklædt med bagepapir.
- Bag pebernødderne i ovnen ved 180 grader i ca. 10-14 minutter.
- Lad pebernødderne køle af på en bagrist og læg dem så straks i en tætsluttende dåse eller opbevaringsglas.