Menu
Småkager & cookies

Specier med chokolade og appelsin

Specier med chokolade og appelsin

Specier skal der til! Og denne opskrift på specier med chokolade og appelsin er perfekt til juletiden – og resten af året. Småkagerne er noget af det nemmeste at bage overhovedet, så her kan du hurtigt få fyldt kagedåsen op med en omgang julesmåkager.

Den enkle småkage

Nogle gange er den mest enkle småkage bare den bedste og mest langtidsholdbare, forstået på den måde, at man ikke bliver så hurtigt træt af den. Disse specier med chokolade og appelsin er uden julekrydderier, men bager du dem i december og synes du, de skal smage ekstra meget af jul, så er der intet til hinder for at tilsætte en smag af fx ingefær eller kardemomme.

Jeg kan nu godt lide den helt enkle, da vi samtidigt bager masser af småkager med krydderier.

Specier skal i øvrigt skæres helt tyndt. Jo tyndere skiver, jo finere!

Specier med chokolade og appelsin

Opskrift på specier med chokolade og appelsin (ca. 130-140 stk.)

  • 300 g mel
  • 250 g sukker
  • 250 g smør
  • 1 æg
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • revet skal af en økologisk, usprøjtet appelsin
  • ca. 150 g mørk chokolade

Hak chokoladen forholdsvist fint.

Vej mel og sukker af og snit smørret i mindre bidder. Rør de tre dele sammen – gerne i en røremaskine.

Når dejen begynder at samle sig, tilsætter du ægget, revet appelsinskal og vaniljesukker.

Til sidst tilsætter du chokoladestykkerne, men lad dem kun røre med i et halvt til et helt minut, så du undgår, at chokoladen farver dejen brun.

Form dejen til en rulle, der er 5-6 cm i diameter. Brug evt. lidt ekstra mel til det. Hvis dejen er for varm og blød til at kunne forme en rulle, så sæt den evt. i køleskabet i et kvarters tid først.

Pak dejenrullen ind i plastfolie og sæt den i køleskabet i min. en time og gerne natten over.

Skær rullen ud i tynde skiver på 3-4 mm med en god skarp kniv. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bag specierne ved 175 grader varmluft i ca. 8-10 minutter. De skal være lysebrune og gyldne.

Afkøl småkagerne på en bagerist og opbevar dem i en tætsluttende dåse eller glas.

God fornøjelse!

Specier med chokolade og appelsin

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.

Ingen kommentarer

    Læg en kommentar