Jeg er fuldstændig vild med råsyltede hindbær. Få andre ting kan måle sig med den helt utroligt intense smag og smukke farve, som hindbær får, når man råsylter dem. Det giver en smagsoplevelse ud over det sædvanlige. Og så er det bare så nemt!
Røde hindbær med smag
Hindbær er jo smukke i sig selv, men råsyltede hindbær får altså den vildeste røde farve, som simpelthen ser så smuk og indbydende ud, at man får lyst til kun at spise hindbærfarvet. Farven er dyb og højrød!
Og smagen, ja den er et helt kapitel for sig selv. For når du råsylter bærrene, bevarer de i højere grad smagen, og hindbær får en meget intens og stærk aroma.
Hindbær holder sig ikke ret længe, når de er friske, og derfor skal de helst syltes med de samme. De mugner utrolig hurtigt – også selv om de står i køleskabet.
Opskrift på råsyltede hindbær
- 500 g friskplukkede hindbær
- 300 g sukker
- 1/2 tsk citronsyre
- 1/2 tsk atamon
Knus ca. 10 bær og og mos dem sammen med citronsyren.
Læg resten af bærrene over de knuste bær og drys sukkeret over. Hæld atamon i.
Har du planer om at spise de råsyltede hindbær samme dag, kan du lade skålen med hindbær stå på køkkenbordet med et viskestykke over og så røre i det en gang i mellem, til al sukkeret er smeltet. Det tager ikke lang tid.
Skal du ikke bruge de råsyltede hindbær nu og her, kan du stille skålen i køleskabet og røre i hindbærrene med mellemrum i nogle dage, indtil sukkeret er helt smeltet. Det tager selvfølgelig længere tid i køleskabet, men bærrene står bedre der.
Når sukkeret er smeltet, er bærrene klar til at blive fyldt på atamonskyllede sylteglas.
Vil du gerne have bærrene helt moset ud, kan du enten bruge en gaffel eller en kartoffel-moser (hvis du har sådan en) – jeg bruger sidstnævnte til at få de syltede bær helt glatte.