Rabarbertiramisu er sol og sommer og lækkerier. Tiramisu er vel noget nær den lækreste dessert i verden og med rabarber i bliver den let og sommerlig. Den passer perfekt som afslutning på en dejlig grillaften, som dessert til et studentergilde eller bare som hygge på en sommerdag.
Tiramisu med rabarber
Rabarbertiramisu smager så engelene synger! Er du også vild med den klassiske italienske dessert – desserten, man aldrig bliver træt af – så er jeg sikker på, at du vil være lige så vild med denne danske udgave af desserten, som har et lag af sirupssyltede rabarber.
Desserten kan laves både i portionsglas og som en stor dessert i et fad. Det er den perfekte dessert at servere til en grillaften, et studentergilde eller lignende. Hele desserten kan nemlig laves færdig dagen før. Så er det blot at tage den ud af køleskabet og drysse lidt kakao over og vupti, så er der serveret.
Den nemmeste dessert
Tiramisu er ikke svær at lave og så er det virkelig dejligt, at den kan laves i god tid i forvejen. Faktisk smager den allerbedst, når den har fået lov at stå et døgns tid i køleskabet. Så har den lige som “sat sig” på samme måde som en lagkage, der jo som bekendt også er bedst dagen efter.
Jeg kan anbefale at bage dine egne savoiardi, altså ladyfingers. Det er virkelig nemt og hurtigt og du har en ordentlig stak på kort tid. Og hjemmebagt ER jo bare bedst. Og vil du gå hele vejen med hjemmelavet, kan du endda også lave din egen mascarpone og din egen mandellikør til at stænke på kagerne.
Tiramisu må i øvrigt gerne serveres sammen med en god limoncello eller en mandellikør. Eller måske en hjemmelavet rabarberlikør, som vil passe vidunderligt til denne rabarbertiramisu?
Opskrift på rabarbertiramisu
Opskriften på den lækre dessert er ganske enkel. Den laves mere eller mindre som en original tiramisu blot med et lag af sirupssyltede rabarberskiver.
Rabarberskiverne koges op i siruppen i ca. 1 minut og trækker derefter i sirupslagen i mindst 2-3 timer og gerne til næste dag, så de har en dejlig sød smag og ikke er for hårde.
Får du lyst til at lave flere lækre desserter med rabarber, så find gerne inspiration i mine mange andre opskrifter med rabarber:
Se alle opskrifter med rabarber
Rabarbertiramisu
Equipment
- 6-8 portionsglas eller en stor form eller fad
Ingredienser
Sirupssyltede rabarber
- 250 g røde rabarber
- 100 g rørsukker
- 2 dl vand
Tiramisu
- 6 pasteuriserede æggeblommer
- 100 g rørsukker
- 500 g mascarpone
- 3 æggehvider
- et lille strejf af flagesalt
- 2-3 spsk Amaretto eller Marsala
- 1,5 dl espresso eller stærk kaffe
- 200 g savoriardi (også kaldet ladyfingers)
- kakaopulver
- citronmelisse eller mynteblade
Sådan gør du
Sirupssyltede rabarber
- Skær rabarberne i helt tynde skiver på maks 0,5 cm.
- Bring sukker og vand i kog. Når sukkeret er helt smeltet, hældes rabarberskiverne i og koges med i 1 minut – og ikke længere.
- Tag gryden af varmen og lad rabarberne stå og trække i sirupslagen under låg i mindst 2-3 timer og gerne natten over.
- Ved brug dryppes rabarberne af i en sigte.
Tiramisu
- Pisk æggeblommer med sukker til du får en meget hvid og luftig creme. Pisk mascarponen i. Det kan være en fordel at bruge en røremaskine frem for en håndmikser.
- Pisk æggehviderne stive og knus flagesalten i. Vend forsigtigt æggehviderne i mascarponemassen.
- Læg savoiardi i en form eller portionsglas og stænk rundhåndet med espresso og likør. Du kan også dyppe kagerne i en skål, hvori du har hældt de våde sager.
- Læg et lag af de sirupssyltede rabarber hen over kagerne.
- Hæld halvdelen af cremen på og læg endnu et lag savoiardi, stænk igen og hæld resten af cremen over – hvis der er plads ! Ellers laves bare et enkelt lag.
- Sigt kakaopulver over og stil på køl – eller stil på køl og sigt kakaopulver over lige inden servering.
- Sørg for, at din tiramisu får lov at stå på køl i mindst halvt døgn og også gerne længere, inden du serverer desserten, så smagen når at sætte sig og kagerne bliver bløde.
- Pynt med lidt ekstra rabarber på toppen og et grønt blad, fx citronmelisse eller mynte.