Stegt flæsk med persillesauce er en rigtig klassiker og en ret, som det meste af Danmarks befolkning elsker. Og det er da heller ikke til at stå for det fedtede flæsk, nye kartofler og den smagfulde persillesauce. Og så lige med en god hjemmesyltet rødbede til.
En klassisk ret, der fungerer både sommer og vinter
Denne elskede danske ret kan laves og serveres både sommer og vinter og smager lige godt på en lun sommeraften med et glas hvidvin som på en kold og mørk vinterdag med et krus øl.
Jeg holder meget på, at vi skal lave de gamle danske retter, som er en del af vores kulturarv, og det er vigtigt for mig, at mine børn vokser op med disse retter og kender dem, så arven går videre – selv i moderne tider.
Man skal have stegt flæsk med persillesauce mindst én gang om året!
Opskrift på stegt flæsk med persillesauce (4 personer)
- 1200 g kogeflæsk
- salt og peber
- 30 g smør til saucen
- 3 spsk hvedemel
- 5 dl letmælk
- et stort bundt persille
- 800 g kartofler
Flæsket:Det er vigtigt, at du bruge kogeflæsk, da stegeflæsk er alt for fed.
Skær flæsket fri for ben og brusk, lad evt. slagteren gøre det. Herefter skæres flæsket i skiver på ca. 1 cm. Man kan også købe flæsk skiveskåret.
Så banker du flæsket enten med håndroden eller med en kagerulle eller lignende.
Læg flæsket på en bradepande med bagepapir for at lette rengøringen bagefter.
Krydr det med salt og peber og ovnsteg det så ved 180 grader, til det er sprødt og lækkert. Det tager ca ½ time, men ovne er forskellige, så hold øje med det.
Kartoflerne: Imens koger du kartoflerne med lidt salt. Er det nye kartofler, skal du kun koge dem ganske kortvarigt, ca. 5 minutter, hvorefter du lader dem trække i lige så lang tid. Er de ældre, skal de koges i længere tid. Stik en kniv i dem og hæld vandet fra, når de er møre. Derefter vendes de med smør og hakket persille.
Saucen: Smelt smør i en gryde ved lav varme, det må ikke brune. Tilsæt mel og pisk godt rundt. Tilsæt mælk som ved en helt klassisk opbagt sovs til passende konsistens. Når saucen er, som den skal være, og du er klar til at servere retten, tilsætter du masser af hakket persille. Her må du ikke være nærig! Smag til med salt og peber.
Server din stegt flæsk med persillesauce med rødbeder til.
Tip: Du kan evt. panere flæsket i mel, æg og rasp, så bliver det til det, man kalder fattigmandskoteletter. Det smager også dejligt!