Dette er en meget nem og smagfuld tagine, som udelukkende indeholder grøntsager. En oplagt mulighed for at tømme grøntsagsskuffen og lave en virkelig lækker vegetarisk simreret, som kan holde i to dage.
(OBS: Dette blogindlæg indeholder affiliatelinks – læs mere nederst på siden)
Tagine med grøntsager
Vegetarisk tagine er noget vi laver meget ofte – både fordi det er nemt og fordi det smager fantastisk skønt. Denne taginegryde er fyldt til randen med lækre grøntsager, og det er en perfekt måde at tømme grøntsagsskuffen på. For alle grøntsager i opskriften kan skiftes ud med andre grøntsager. Og dermed kan man også lave en vegetarisk tagine, der er forskellig hver gang.
Opskriften er på en ret stor portion, som kan serveres til aftensmad over to dage. For det bedste er nu at kunne springe en madlavningsdag over i ny og næ. Og på en eller anden måde er vegetarisk tagine næsten bedre på andendagen, hvor den har fået lov at sætte sig. Den bliver lidt tykkere og mere fyldig næste dag. Og en anelse mere smagfuld, vil jeg vove at påstå.
Har du ikke en taginegryde blandt dit køkkenudstyr, kan du i stedet bruge en støbejernsgryde eller emaljegryde med låg. Du kan også bruge en helt almindelig stegeso. Jeg købte min tagine på en ferie i Italien. Lige pludselig stod den der foran mig, og jeg vidste, at jeg ikke kunne tage hjem uden den. Og jeg må sige, at jeg er utrolig glad for den.
Invester i en tagine
Bliver du inspireret til at investere i en tagine, kan du få en virkelig smuk, lækker og eksklusiv tagine hos Magasin, som tilmed er på tilbud. Du kan se den her.
Du kan læse meget mere om kunsten at lave mad i tagine her
Opskrift på vegetarisk tagine
Lige her under finder du opskriften på vegetartaginen. Som nævnt oven for kan du sagtens udskifte de forskellige grøntsager i opskriften med, hvad du har i grøntsagsskuffen. Kartoflerne kan fx udskiftes med blomkål, spinaten med grønkål og butternut squash med almindelig squash, hvis vi er uden for sæson.
Kan du godt lide at lave vegetarisk mad eller blot mad med masser af grøntsager, så kan det være, at du også kan finde inspiration i disse udvalgte opskrifter:
Grillede auberginer med yoghurt og granatæble
Daal – opskrift på indisk dhal
Butternut curry – opskrift på karryret med græskar
Se alle opskrifter på hovedretter
Vegetarisk tagine
Equipment
- Tagine
Ingredienser
Krydderiblanding
- 1 spsk stødt spidskommen
- 1 spsk stødt kardemomme
- 1 spsk stødt koriander
- 1 spsk gurkemeje
- 1 tsk cayennepeber
- 1 tsk stødt ingefær
- 1 tsk stødte fennikelfrø
Tagine
- 1 rødløg, skåret i tern
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 400 g kartofler, skrællet og skåret i tern
- 400 g butternut squash, skrællet og skåret i tern
- 400 g squash, skåret i tern
- 1 lille aubergine, skåret i tern
- 1 rød peberfrugt, skåret i tern
- 1 ds hakkede tomater
- vand
- 1 ds kikærter, drænet
- ca. 100 g frisk spinat, grundigt skyllet
- 1 citron, revet og presset
- Olie til stegning
- salt og friskkværnet peber
Tilbehør
- couscous, ris, blomkålsris eller lignende
- creme fraiche eller yogurt
- friske krydderurter, fx frisk koriander eller persille
Sådan gør du
Krydderiblanding
- Bland alle krydderierne sammen i en lille skål.
Tagine
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Varm en gryde op med ca. 1 spsk olie og lynsteg rødløg og hvidløg til løgstykkerne er blanke. Hæld løgene i en skål.
- Kom igen olie i gryden og steg kartoffelterne i ca. 3 minutter og hæld dem derefter i skålen til løgene.
- Fortsæt med at lynstege de resterende grøntsager, butternut squash, squash, aubergine og peberfrugt, på skift og hæld dem i skålen med de andre grøntsager.
- Hæld alle grøntsager tilbage i gryden og krydr med salt og peber. Tilsæt krydderiblandingen og vend grøntsager godt rundt.
- Tilsæt hakkede tomater og hæld derefter vand på, så alle grøntsager er helt dækket – ca. 1/2-1 cm over grøntsagerne.
- Hæld grøntsagsblandingen i en tagine og sæt den i ovnen med låg på i ca. 30 minutter.
- Tilsæt kikærter og rør rundt. Lad derefter taginen stå og simre i ovnen uden låg på i ca. 15 minutter, så saucen kan koge lidt ind.
- Tag taginen ud af ovnen, rør friske spinatblade og ca. 2 spsk citronsaft og 1 spsk revet citronskal i.
- Pynt med hakkede krydderurter og server med det samme med couscous og cremefraiche.
Dette blogindlæg indeholder affiliatelinks, hvilket betyder, at jeg tjener en skilling, hvis du klikker dig videre og foretager et køb. Jeg linker kun til varer og produkter, som jeg enten selv bruger eller som jeg vil anbefale. Klikker du på et link og køber, så støtter du samtidigt mit arbejde med at udvikle opskrifter, som jeg kan lægge ud til dig og alle andre – ganske gratis og uden forstyrrende reklamer.